Відбулась щотижнева оперативна нарада при міському голові

Відбулася щотижнева оперативна нарада керівників структурних підрозділів виконавчого комітету Ніжинської міської ради під керівництвом першого заступника міського голови Григорія Олійника.

На початку наради було традиційно заслухано представника Ніжинського відділу поліції Інну Музиченко про стан оперативної обстановки та криміногенної ситуації, що склалася на території громади міста за останній тиждень, відділ з питань діловодства та роботи зі зверненнями громадян про стан виконання доручень міського голови, обговорено план роботи на поточний тиждень.

Потому заслухали звіт Рацин Наталії Борисівни начальника служби у справах дітей про стан роботи відділу. Пані Наталя повідомила, що станом на сьогоднішній день ситуація у сім’ї, де сталась трагедія (померла дворічна дитина).

01.04.2013 р. до служби у справах дітей надійшов лист від Ніжинського міського центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді та телефонне повідомлення з Ніжинського пологового будинку про соціальний захист новонародженої дитини громадянки Єсипенко Галини Григорівни.

02.04.2013 р. після виїзду спеціалістів служби у справах дітей за місцем реєстрації матері дитини, малолітню дитину (дівчинку), народжену громадянкою Єсипенко Г.Г. разом з матір’ю направлено до дитячого відділення Ніжинської міської лікарні у зв’язку з тим, що умови проживання за адресою: м.Ніжин, вул.Лисивців, буд.6, кв.3. становлять загрозу для життя та здоровя новонародженої дитини.

08.04.2013р. повторно завідуючою сектором профілактики правопорушень серед неповнолітніх служби у справах дітей Єрофєєвою Л.Г., сімейним лікарем Мурзою М.О., дільничою медсестрою Кузьменко Л.В., фахівцем з соціальної роботи НМЦСССДМ Мандзюк О.В., проведено перевірку інформації за адресою: м.Ніжин, вул.Лисивців, буд.6, кв.3. В будинку не створені належні умови для новонародженої дитини. Відсутні дитячі речі.

18.04.2013р. гр.Єсипенко Г.Г. разом з дитиною Єсипенко Діаною, 26.03.2013 р.н., зараховано на тимчасове проживання до Чернігівського обласного центру соціально-психологічної допомоги.

12.08.2013 р. Чернігівський обласний центр соціально-психологічної допомоги повідомив службу у справах дітей виконкому Ніжинської міської ради про те, що Єсипенко Г.Г. та її донька Єсипенко Діана відраховані з ЧОСЦ матері та дитини «Батьки й дитина разом» 11.08.2013 року та будуть проживати за адресою: Ніжинський район, село Григорівка.

14.08.2013 р. служба у справах дітей виконкому Ніжинської міської ради повідомила службу у справах дітей Ніжинської РДА про те, що Єсипенко Г.Г. та її донька відраховані з ЧОСЦ матері та дитини «Батьки й дитина разом» 11.08.2013 року та будуть проживати за адресою: Ніжинський район, село Григорівка, вулиця Ворошилова, будинок, 33.

Підстави для взяття Єсипенко Діани, 26.03.2013 р.н., на облік дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах служби у справах дітей відсутні.

Впродовж серпня 2013 - липня 2017 року інформації про неналежне утримання дітей, 26.03.2013 р.н., 26.11.2015 р.н., в родині до служби у справах дітей виконавчого комітету Ніжинської міської ради не надходило.

24.07.2017 р. до служби у справах дітей виконавчого комітету Ніжинської міської ради надійшло повідомлення від служби у справах дітей Ніжинської районної державної адміністрації №13-14/108 «Про дітей Єсипенко» про те, що з с. Мильники (Григорівка) Ніжинського району до м. Ніжина вибула сім’я з двома малолітніми дітьми

За надісланою інформацією 21.07.2017 р. мати самовільно забрала дітей з дитячого відділення Ніжинської ЦРЛ. За попередньою інформацією місцем перебування сім’ї може бути адреса: м. Ніжин, вул. Шевченка.

25.07.2017р. службою у справах дітей виконавчого комітету Ніжинської міської ради направлено до Ніжинського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді повідомлення про дитину, сім’ю (особу), яка перебуває у складних життєвих обставинах.

26.07.2017 року комісією у складі головного спеціаліста сектору профілактики правопорушень серед неповнолітніх служби у справах дітей та фахівцем із соціальної роботи НМЦСССДМ, відвідана сім’я Єсипенко за адресою: м. Ніжин, вул. Шевченка та складено акт обстеження умов проживання. Сім’я перебувала в орендованій квартирі з усіма зручностями. Арендувала квартиру старша сестра Галини Григорівни, Катерина Григорівна. Відповідно до акту обстеження умов проживання в квартирі задовільні умови проживання. В приміщенні зроблений ремонт, чисто, прибрано. На момент обстеження в родині наявні продукти харчування. Для виховання та розвитку дітей створені такі умови: наявні місця для відпочинку, наявні речі загального вжитку, побутова техніка, речі особистої гігієни. Діти мали дитячий одяг та взуття. В ході бесіди з’ясовано, що Галина Григорівна не отримує соціальних виплат для дітей, оскільки ще не встигла їх переоформити. Тітка дітей, допомагає родині: забезпечує продуктами харчування, надає фінансову допомогу. На погляд членів комісії діти здорові. Працівниками центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Єсипенко Г.Г. запропонований соціальний супровід для переоформлення соціальних допомог.

З метою подолання складних життєвих обставин, в які потрапила родина Єсипенко Галини Григорівни та за її особистою заявою від 27.07.2017 року Ніжинським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді взято сім’ю на облік сімей, що потрапили в складні життєві обставини та під соціальний супровід (Відповідно до листа Ніжинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді від 27.07.2017р. № 01-23/767 «Про сім’ю Єсипенко Г.Г.»).

Підстави для взяття Єсипенко Діани Григорівни, 26.03.2013 р.н., Єсипенко Вероніки Ігорівни, 26.11.2015р.н., на облік дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах служби у справах дітей на той час були відсутні.

Впродовж серпня-грудня 2017 року інформації про неналежне утримання дітей Єсипенко Діани Григорівни, 26.03.2013 р.н., Єсипенко Вероніки Ігорівни, 26.11.2015р.н., в родині Єсипенко Галини Григорівни до служби у справах дітей виконавчого комітету Ніжинської міської ради не надходило.

11.01.2018р. до служби у справах дітей виконавчого комітету Ніжинської міської ради надійшло повідомлення від служби у справах дітей Ніжинської районної державної адміністрації №01-14/12 «Про Єсипенко» про те, що з с. Мильники Ніжинського району до м. Ніжина вибула сім’я Єсипенко Г.Г. з двома малолітніми дітьми: Єсипенко Веронікої Ігорівною, 26.11.2015 р.н., та Єсипенко Діаною Григорівною, 26.03.2013 р.н. А саме: що згідно листа Колісниківської сільської ради, адресованої районному ЦСССДМ, Галина Григорівна з дітьми з 20 листопада 2017 року на території сільської ради не проживає. За час проживання в Ніжинському районі, у зв’язку з неналежним виконанням батьківських обов’язків, службою у справах дітей районної державної адміністрації було зібрано пакет документів та підготовлено висновок про доцільність позбавлення її батьківських прав. З метою забезпечення соціального-правового захисту дітей Єсипенко Г.Г., для вжиття відповідних заходів, службою у справах дітей Ніжинської РДА були надані документи на позбавлення Єсипенко Г.Г. батьківських прав за територіальною належністю.

15.01.2018 р. начальником сектору профілактики правопорушень серед неповнолітніх служби у справах дітей виконавчого комітету Ніжинської міської ради Єрофєєвою Л.Г., ст. інспектором ювенальної превенції Ніжинського ВП ГУНП в Чернігівській області Колесник С.В. відвідано родину Єсипенко Галини Андріївни за адресою реєстрації: місто Ніжин, вулиця Лисівців, будинок 6, квартира 3. З’ясовано, що за даною адресою родина Єсипенко Галини Григорівни не проживає, оскільки в будинку не створені умови для проживання. Господарка житла, Пудовкіна Т.М., повідомила, що родина Єсипенко Галини Григорівни проживає в с. Григорівка (Мльники), Ніжинського району, вулиця Ворошилова (Свободи), будинок 32.

Начальником сектору профілактики правопорушень серед неповнолітніх Єрофєєвою Л.Г. в телефонному режимі терміново проінформовано начальника служби у справах дітей Ніжинської РДА Жадька О.В. про відсутність родини Єсипенко Галини Григорівни та дітей: Єсипенко Вероніки Ігорівни, 26.11.2015 р.н., та Єсипенко Діани Григорівни, 26.03.2013 р.н., за місцем реєстрації в місті Ніжині та повідомлено про можливе перебування родини в с. Григорівка (Мльники), Ніжинського району, вулиця Ворошилова (Свободи), будинок 32.

16.01.2018р. начальником сектору профілактики правопорушень серед неповнолітніх служби у справах дітей виконавчого комітету Ніжинської міської ради Єрофєєвою Л.Г., ст. інспектором ювенальної превенції Ніжинського ВП ГУНП в Чернігівській області Колесник С.В. відвідано родину Єсипенко Галини Григорівни за адресою арендованої квартири в 2017 році сестрою Єсипенко Г.Г. : м. Ніжин, вул. Шевченка, буд. 110, кв. 15. Двері квартири ніхто не відчинив.

19.01.2018р. повторно начальником сектору профілактики правопорушень серед неповнолітніх служби у справах дітей виконавчого комітету Ніжинської міської ради Єрофєєвою Л.Г., ст. інспектором ювенальної превенції Ніжинського ВП ГУНП в Чернігівській області Колесник С.В. відвідано адресу арендованої квартири м. Ніжин, вул. Шевченка, буд. 110, кв. 15. Двері квартири ніхто не відчинив.

07.02.2018 р. службою у справах дітей надіслано повідомлення до служби у справах дітей Ніжинської РДА про відсутність родини Єсипенко Галини Григорівни та дітей: Єсипенко Вероніки Ігорівни, 26.11.2015 р.н та Єсипенко Діани Григорівни, 26.03.2013 р.н., в місті Ніжині та переданий пакет документів на позбавлення батьківських прав.

За інформацією, що надала головний лікар комунального закладу «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксана Калініченко, з понеділка, 2 квітня, в Україні стартує загальнонаціональна кампанія "Обери свого лікаря". Завдяки змінам медичної реформи пацієнт більше не прив’язаний до лікаря за місцем свого проживання.

Він отримав право вільно обирати собі лікаря, виходячи з власних потреб, опираючись на відгуки близьких чи знайомих. Щоб підтвердити свій вибір, пацієнт має оформити декларацію про вибір лікаря первинної медичної допомоги. Процес вибору лікаря вважається завершеним з моменту підписання декларації обома сторонами. На кожного пацієнта заповнюється окрема декларація. Декларація не є юридичним документом і не підписується "раз і назавжди": у будь-який момент пацієнт може укласти декларацію з іншим терапевтом, педіатром чи сімейним лікарем. У такому випадку не треба скасовувати попередню декларацію – достатньо просто укласти нову декларацію з обраним лікарем, а зміни автоматично зафіксуються у системі

З березня 2018 набув чинності Порядок вибору лікаря, який надає первинну медичну допомогу, який затверджує наказ МОЗ № 503 від 19.03.2018. Це й же наказ затверджує і форму Декларації, яка проте не є паперовим бланком, адже документ заповнюють в електронному вигляді. Лікар може відмовити в підписанні декларації, якщо він уже набрав максимально рекомендовану кількість пацієнтів: сімейний лікар може обслуговувати 1 800 пацієнтів, терапевт – 2 000, педіатр – 900.Без медичної допомоги не залишиться ніхто. Це питання контролюватиме НСЗУ.

Важливо: Потім документ роздруковують в двох екземплярах, погоджують з пацієнтом і якщо в ньому немає помилок — віддають один екземпляр Декларації пацієнту, а інший залишається у закладі.

Інформація про пацієнта, яку містить декларація про вибір лікаря первинної медичної допомоги наступні

1 Паспортні дані пацієнта

Зазначається прізвище, ім’я та по батькові пацієнта. Вся інформація до декларації переноситься з паспорта чи свідоцтва про народження.

2 Стать пацієнта

3 Дані про народження пацієнта. Друкованими літерами вказують країну та назву населеного пункту, де народився пацієнт.

4 Контакти, за якими можна зв’язатись з пацієнтом за потреби Номер телефону, за наявності вказують номер мобільного телефону.

Пацієнт також визначається з кодовим словом, за яким лікар зможе його ідентифікувати в разі, якщо розмова буде відбуватись по телефону.

Адресу електронної пошти бажано також вказати.

Адреса проживання Вказують адресу, за якою зареєстрований пацієнт (область, населений пункт, вулиця, номер будинку та квартири, поштовий індекс).

Обов’язково вказують адресу, за якою фактично проживає пацієнт (за якою йому лікар буде надавати допомогу).

Документи, якими можна засвідчити особу пацієнта Номер та серія паспорта вказують для пацієнтів, старших 16 років.

Номер свідоцтва про народження зазначають пацієнтам, вік яких не досяг 16 років.

Номер картки платника податків (не вказують пацієнти, які не отримали відповідного номера з релігійних переконань).

Інші документи, в яких вклеєна фотокартка пацієнта, що дозволить ідентифікувати його особу (посвідчення водія, закордонний паспорт, посвідка біженця).

До декларації про вибір лікаря первинної медичної допомоги заносять повну офіційну назву документа.

В разі, якщо особа не є повноправною, в спеціально відведеному місці декларації прописують дані про законного представника цієї особи (піклувальника, опікуна), а саме: прізвище, ім’я та по батькові; серію та номер паспорта; день, місяць та рік народження; номер картки платника податків. Крім того, декларація містить інформацію про людину (прізвище, ім’я та по батькові та контакти), з якою необхідно зв’язуватись у випадках, якщо з пацієнтом сталась екстрена ситуація.

За інформацією відділу з питань діловодства та роботи зі зверненнями громадян, за минулий тиждень до виконавчого комітету надходили звернення громадян, які стосувалися надання матеріальної допомоги, призначення субсидій, погодження меж земельних ділянок, підтоплення, неприбирання тротуарів від рештків снігу.

Потім Григорій Олійник проконтролював виконання структурними підрозділами запланованих на минулий тиждень заходів та вивчив труднощі роботи кожного підрозділу.

Наприкінці наради секретар міської ради активізував увагу присутніх, що наступна сесія міської ради відбудеться 11 квітня. До цього часу постійні комісії міської ради працюватимуть за наступним графіком:

03.04.2018 о 15:00 засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту населення, освіти, охорони здоров’я, культури, сім’ї та молоді, фізичної культури і спорту.

04.04.2018 о 10:00 - засідання постійної комісії міської ради з питань земельних відносин, будівництва, архітектури, інвестиційного розвитку міста та децентралізації.

04.04.2018 о 14:00 - засідання постійної комісії міської ради з майнових та житлово-комунальних питань, транспорту, зв’язку та охорони навколишнього середовища.

06.04.2018 о 14:00 - засідання постійної комісії міської ради з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

02.04.2018