Відбулась щотижнева оперативна нарада при міському голові

04 лютого у великій залі міської ради відбулась розширена оперативна нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінник.

На початку засідання Анатолій Валерійович ознайомив присутніх з планом проведення розширеної оперативної наради керівників підприємств, установ, закладів та організацій міста, керівників виконавчих органів ради, виконавчих органів виконавчого комітету міської ради при міському голові:

1.Про стан правопорядку та запобігання протидія злочинності, заходи забезпечення публічного порядку та безпеки громадян, що були вжиті на території громади міста упродовж січня 2019 року (начальник сектора моніторингу Ніжинського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області Музиченко Інна Іванівна.).

2.Про заходи щодо запобігання та профілактики надзвичайних ситуацій, які пов’язані з травмуванням та загибеллю людей, про стан протипожежної безпеки на території громади міста у продовж січня 2019 року (начальник Ніжинського МРВ управління держслужби з надзвичайних ситуацій Кравцов Дмитро Станіславович).

3.Про заходи профілактики захворюваності на кір та інші інфекційні захворювання, про стан загальної епідеміологічної ситуації на території громади міста у продовж січня 2019 року (головний лікар КЛПЗ «Центральна міська лікарня Костирко Олександр Михайлович, начальник Ніжинського міськрайонногоуправління Головного управління Держспоживслужби в Чернігівській області Рафальський Віктор Степанович).

4.Про виконання висновку Великої палати Верховного суду України щодо встановлення споживачам природного газу індивідуальних лічильників за рахунок газорозподільної організації.

Про основні складові рахунків на сплату за спожитий природний газ для населення міста, зокрема в частині нарахувань до сплати за об’єми використаного природного газу побутовими споживачами в стандартних умовах (Начальник Ніжинського відділення ПАТ «Чернігівгаз» Хилько Володимир Анатолійович).

5.Про стан капітального ремонту доріг у м. Ніжині (Начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва Кушніренко Анатолій Миколайович).

6.Про стан розчищення вулиць міста від снігу та криги (Начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва Кушніренко Анатолій Миколайович).

7. Про організацію конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування (Начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва Кушніренко Анатолій Миколайович).

8.Про призначення субсидій за оновленими правилами (начальник управління праці та соціального захисту населення Ніжинської міської ради Кулініч Валентина Михайлівна).

9.Аналіз актуальних питань громадян міста, які надходять у заявах та скаргах до управління праці та соціального захисту населення (начальник управління праці та соціального захисту населення Ніжинської міської ради Кулініч Валентина Михайлівна).

10.Різне.

11.Підведення підсумків.

Традиційно було заслухано представника Ніжинського відділу поліції Інну Музиченко про стан оперативної обстановки та криміногенної ситуації, що склалася на території громади міста у продовж січня 2019 року. Відповідно до наданої інформації, до відділу поліції надійшло 996 заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події з яких до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань внесено 128 кримінальних проваджень.

Виявлено 511 адміністративних правопорушень та накладено 233 штрафи на суму 54876 гривень. По лінії дорожнього нагляду зафіксоване 216 порушень (11 – керували транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння; 28 – керування без відповідних документів; 1 – керування транспортними засобами, не маючи на це права; 9 – знехтували умовами технічного контролю; 29 - керування водієм транспортним засобом, що має несправності; 81 – перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху та порушення інших ПДР). Продовжують мати місце випадки вживання алкогольних напоїв (129 випадків) та паління тютюнових виробів (51 випадок) у громадських місцях. Зафіксовано 14 фактів вчинення насильства в сім'ї та 3 факти невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей.

Головний лікар КЛПЗ «Центральна міська лікарня ім.Миколи Галицького» Олександр Костирко доповів що впродовж останніх двох тижні січня захворюваність на ГРИП зменшилась. 12 % - серед дітей в ЗОШ та 16% в ДНЗ. Профілактичні заходи: вакцинація, особиста гігієна, прибирання в оселях і т.д.

Начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва Анатолій Кушніренко доповів «Про стан капітального ремонту доріг у м. Ніжині в 2018 році». Був проведений тендер на виконання ямкового ремонту доріг м.Ніжина на суму 7800,00 тис.грн., по результатам якого переможцем обрано підприємство ТОВ «Ніжинська пересувна шляхобудівельна механізована колона». Виконання робіт по ремонту дорожнього покриття було розпочато 18 травня 2018р. Проведений ремонт 38 вулиць міста: вул.Прилуцька, вул.Шевченка, вул.Носівський шлях, вул. Набережна, вул.Воздвиженська, вул.Шепелівська, вул.Липіврізька, вул.Генерала Корчагіна, вул.Незалежності, вул.Козача, вул.Батюка, вул.Яворського, вул.Успенська, вул.Кушакевичів, вул.Озерна, вул.Челюскіна, вул.Овдіївська іт.д. Обсяг виконаних робіт – 18331м². З початку року було проведено роботи по грейдеруванню з відсипкою 18 вулиць міста. Загальна вартість виконаних робіт – 2231,79тис.грн. Обсяги робіт – 18783м². Капітальний ремонт внутріквартальної дороги був проведений по вул.Об’їжджа та вул.Незалежності на суму 10,7млн.грн (І черга дорожнього фонду). 28.01.2019 року було оголошено процедуру закупівлі робіт з Поточного ремонту вулично-шляхової мережі на очікувану вартість 10378,420 тис.грн.

«Про стан розчищення вулиць міста від снігу та криги» Анатолій Миколайович зазначий що УЖКГ та Б розроблена та затверджена МЦ програма «Удосконалення системи поводження з ТПВ м.Ніжина, розвитку та збереження зелених насаджень на 2018 рік» та аналогічна програма на 2019рік». Відповідно до якої витрачено коштів по мережі на зимове прибирання: в листопаді близько 270тис.грн. на місяць, а в грудні близько 262 тис.грн. на місяць. Передбачено витрати котів по мережі на зимове прибирання: в січні близько 315-320 тис. грн. на місяць, а в лютому близько 315-320 +300тис.грн. прибирання ПММ = 615 тис.грн, в березні близько 280 тис.грн. Під час прибирання використона 5160л. д/п та 1100 газу. Прибрано від снігу 101395 м² площ вулиць міста. Комунальними службами було заготовлено 2211 тон протиожеледної суміші. На сьогоднішній день для приготування суміші придбано ще 2 вагони солі (138тон на суму 183,816грн.). На вулицях міста постійно працюють 24 прибиральники (із запланованих 42+10 робітників з благоустрою) в їх обов’язки входить прибирання зупинок громадського транспорту, тротуарів, пішохідних переходів та інших важкодоступних для прибиральної техніки місць.

Детальніше з планами роботи виконавчого комітету Ніжинської міської ради на період з 04 лютого по 10 лютого можна ознайомитися за посиланням: http://www.nizhynrada.gov.ua/announcement/298/zahodi-z-04-lyutogo-po-10-lyutogo-2018-roku.html.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

04.02.2019