Відбулась щотижнева оперативна нарада

Відбулася щотижнева оперативна нарада під головуванням першого заступника міського голови Григорія Олійника.

Традиційно на нараді було заслухано представника Ніжинського відділу поліції Максим Васильович Терещенко, про стан оперативної обстановки та криміногенної ситуації, що склалася на території громади міста за останній тиждень, відділ з питань діловодства та роботи зі зверненнями громадян про стан виконавської дисципліни та доручень міського голови, а також обговоренні звіти керівників відділів та управлінь і плани роботи на поточний тиждень.

Відповідно до наданої інформації за минулий тиждень до відділу поліції надійшло 219 заяви та повідомлення, 22 з яких - кримінальні провадження за різними статтями кримінального кодексу. Виявлено 121 адміністративних правопорушення та накладено 61 постанов на суму 15тис.436 гривень. По лінії дорожнього нагляду зафіксоване 60 порушень (3 – керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, 4– керування транспортним засобом, особою яка не має відповідних документів; 6 – порушення пдр, що спричинило пошкодження транспортних засобів; 8 – керування транспортним засобом, що має несправності; 2 – керування водієм транспортним засобом, що підлягає обов'язкового техогляду, але своєчасно його не пройшов; 25 – перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху та порушення інших ПДР та 17 – порушення правил великоваговими т/з, 9 – порушення правил зупинки, стоянки, 2 – керування т/з, не зареєстрованим або непереєстрованим та 1 – порушення правил користування рем.безпеки або шоломами). Продовжують мати місце випадки вживання алкогольних напоїв (29 випадків) та паління тютюнових виробів (5 випадків) у громадських місцях. Зафіксований 6 факти вчинення насилля в сім’ї, а також 1 факти невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей.

Начальник управління культури та туризму Тетяна Бассак проінформувала присутніх щодо заходів які відбудуться 15 лютого о 09-30 у міському Будинку культури урочистості з нагоди 30-ї річниці з Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 12-00 покладання квітів до пам’ятного Монументу воїнам-афганців. У рамках святкування 25-річчя часу відкриття Ніжинської дитячої хореографічної школи святковий концерт «Ритм запрошує друзів» який відбудеться 16 лютого о 16-00 год. у міському Будинку культури.

Головний лікар Ніжинської центральної міської лікарні ім.Миколи Галицького Олександр Костирко доповів про заходи профілактики захворюваності станом на 04.02.2019р захворіло в інфекційному відділенні 6 осіб – гострі ентероколіти, 1 особа – кір, 13 осіб – вітряна віспа, 2 особи – скарлатина та 2 особи – ротовірус і т.д. Про стан загальної епідеміологічної ситуації на території громади міста у продовж минулого тижня: захворіло дітей – 202 особи (на 22 осіб менше ніж минулого тижня), а дорослих 77 осіб (на 39 осіб менше ніж минулого тижня), але епідеміологічний поріг не перевищено. Дієвими заходами щодо профілактики є вакцинація, заняття спортом тощо.

Детальніше з планами роботи виконавчого комітету Ніжинської міської ради на період з 04 лютого по 08 лютого можна ознайомитися за посиланням:http://nizhynrada.gov.ua/announcement/298/zahodi-z-11-lyutogo-po-17-lyutogo-2018-roku.html

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

11.02.2019