Відбулась нарада з питань благоустрою міста

05 червня міський голова Анатолій Лінник провів нараду з питань благоустрою міста. У роботі засідання взяли участь перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, радник міського голови Сергій Осадчий, начальник управління комунального майна та земельних відносин Ірина Онокало, начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва Анатолій Кушніренко, начальник комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства» Владислав Корман, головний спеціаліст відділу з благоустрою, роботи з органами самоорганізації населення та взаємодії з правоохоронними органами Ангеліна Шошева, головний архітектор, начальник відділу архітектури та містобудування Вікторія Мироненко, директор КП «Служба Єдиного Замовника» Микола Борисенко, директор КП «Керуюча компанія «Північна»» Дмитро Шаповалов.

Керівники прозвітували про стан виконання протокольних доручень. Зокрема щодо видалення зелених огорож у парках і скверах, благоустрій території біля суб’єктів господарювання, збір та утилізація ТПВ на міському полігоні, дотримання правил благоустрою біля рекламних носіїв, оформлення землевпорядної документації міських кладовищ, вуличне освітлення тощо.

Обговорили питання адміністративного розподілу повноважень між комунальними службами щодо санітарного прибирання міста. Всі підприємства будуть виконувати замовлення відповідно до укладених договорів та затверджених тарифів.

Міський голова Анатолій Лінник порушив питання щодо перенесення паркової скульптури «Бернесу» та встановлення літньої сцени в сквері «Театральний», згідно розробленої та погодженої на архітектурно-містобудівній раді схеми. Звернув увагу на необхідність відеоспостереження в театральному сквері, адже сцена буде встановлена на постійній основі та встановлення лавок для сидіння.

Начальник комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства» Владислав Корман поінформував, що після проведеної інвентаризації по місту було виявлено 34 урни, які пошкоджені і потребують заміни.

Очільник міста наголосив на обов’язковому укладанні договорів з Талалаївською громадою щодо вивозу ТПВ на міський полігон.

Начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва Анатолій Кушніренко доповів, що для підсипки дитячих майданчиків річковим піском необхідно 235 тон піску.

Міський голова звернув увагу керівників комунальних служб, що по завершенню будівництва по вул.Батюка врахувати питання щодо удосконалення водовідведення біля пішохідного переходу.

Наголосив на неухильному дотриманні правил благоустрою суб’єктами господарювання біля об’єктів та на постійному контролі відповідними службами. Доручив службам виготовляти аншлаги у стилі та в кольорах затвердженого Бренду.

Анатолій Валерійович порушив питання щодо виконання будівельних робіт у приміщенні майбутнього ЦНАПу, внутрішнє оформлення приміщень, а також облаштування місць для паркування автомобілів та велосипедів.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук

05.06.2020