Відбулась комісія по законності

14 грудня у малій залі виконавчого комітету відбулось чергове засідання постійної депутатської комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю під головуванням Олега Щербака. На засіданні також були присутні секретар міської ради Валерій Салогуб, перший заступник міського голови Григорій Миколайович, радник міського голови Олександр Осадчий, керівники структурних підрозділів та виконавчих органів виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

Члени комісії розглянули проекти рішень:

1.Про внесення змін до додатку 27 «Міська цільова програма розвитку КДЮСШ НМО ФСТ «Спартак» на 2018-2020 роки», затвердженого рішенням Ніжинської міської ради від 21 грудня 2017 року №6-34/2017 «Про затвердження бюджетних програм місцевого значення на 2018 рік».

2.Про надання згоди на укладення договорів постачання комунальному лікувально-профілактичному закладу «Ніжинський міський пологовий будинок» на 2019 рік.

3.Про внесення змін до додатку №7 до рішення №8-19/2016 Ніжинської міської ради VII сьомого скликання від 26 грудня 2016р «Міська цільова соціальна програма протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2017-2018 роки».

4.Про реорганізацію коммунальноголікувально-профілактичного закладу.

«Ніжинський міський пологовий будинок» Ніжинської міської ради Чернігівської області шляхом перетворення у комунальне некомерційне підприємство «Ніжинський міський пологовий будинок» Ніжинської міської ради Чернігівської області.

5.Про реорганізацію КЛПМЗ «Ніжинська міська стоматологічна поліклініка» шляхом перетворення у комунальне некомерційне підприємство « Ніжинська міська стоматологічна поліклініка» Ніжинської міської ради Чернігівської області.

6.Про затвердження плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2019 рік.

7.Про встановлення заборони продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів.

ресторанного господарювання) у визначений час доби в місті Ніжині.

8.Про затвердження Програми економічного і соціального розвитку міста (Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади) на 2019 рік.

9. Про внесення змін до рішення Ніжинської міської ради VI скликання від 30 травня 2013 року №25-40/2013 «Про затвердження структури апарату виконавчого комітету міської ради, відділів (галузевих служб) апарату виконавчого комітету міської ради, виконавчих органів Ніжинської міської ради та їх загальної чисельності».

10.Про внесення змін до рішення Ніжинської міської ради VII скликання від 24 листопада 2015 року №6-2/2015 «Про затвердження структури апарату виконавчого комітету, виконавчих органів виконавчого комітету Ніжинської міської ради Чернігівської області та їх чисельності».

11.Про затвердження Положення про «Відділ з питань фізичної культури та спорту Ніжинської міської ради Чернігівської області» у новій редакції

Про внесення змін до Статуту комунального закладу «Міський центр фізичного здоров’я «Спорт для всіх» Ніжинської міської ради Чернігівської області та затвердження його в новій редакції.

12.Про затвердження Положення про порядок акредитації представників засобів масової інформації при Ніжинській міській раді та її виконавчому комітеті.

13.Про внесення змін до Статуту та затвердження Статуту коммунального підприємства «Комунальний ринок»у новій редакції.

14.Про внесення змін до рішення Ніжинської міської ради від 26.12.2016 р № 22-19/2016 « Про затвердження Переліку соціальних послуг, умов та порядку їх надання структурними підрозділами, структури та штатної чисельності працівників територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Ніжинської міської ради».

15.Про надання дозволу Територіальному центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Ніжинської міської ради Чернігівської області на списання інших необоротних активів (майна) з балансу.

16.Про надання дозволу Центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Віра» Ніжинської міської ради Чернігівської області на списання інших необоротних активів (майна) з балансу.

17.Про внесення змін у додаток до рішення Ніжинської міської ради від 08 серпня 2018 року № 12-41/2018 « Про затвердження штатного розпису Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського Ніжинської міської ради Чернігівської області».

18.Про внесення змін у додаток до рішення Ніжинської міської ради № 40-66/2015

від 23 квітня 2015 р. «Про затвердження персонального складу Експертної ради з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Народний майстер образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва міста Ніжина Чернігівської області»».

19.Про внесення змін до міської цільової програми«Програма розвитку інвестиційної діяльності в м. Ніжині на 2017-2019 роки».

20.«Про приєднання до Європейської Ініціативи «Угода мерів щодо клімату та енергії».

21.Про затвердження «Плану місцевого економічного розвитку м. Ніжина».

22.Про присвоєння адрес.

23.Про зарахування різниці між вартістю зовнішніх позамайданчикових інженерних мереж та розміром пайової участі у рахунок майбутніх платежів по пайовій участі.

24.Про присвоєння адрес.

25.Про присвоєння адрес.

26.Про присвоєння адрес.

В ході засідання Олег Щербак звернувся з пропозицією до секретаря міської ради Валерія Салогуба та до першого заступника міського голови Григорія Олійника щодо проведення спільних узгоджувальних депутатських комісій напередодні засідань сесії міської ради. Пропозиція була прийнята до уваги.

Всі проекти рішень було детально розглянуто. Підводячи підсумки, комісія дійшла висновку, що слід відправити деякі питання на доопрацювання та розглянути повторно на наступному засіданні, у зв’язку з рядом суперечливих моментів, які виникли під час розгляду. Також надані відповідні протокольні доручення.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

14.12.2018