Урочистості з нагоди Дня пам’яті Героїв Крут

29 січня біля меморіального копмлексу "Пам’яті героїв Крут" відбулися урочисті заходи з нагоди вшанування загиблих на цьому місці у 1918 році, в боях із більшовицькою армією, українських юнаків.

Цього року захід відбувся без участі найвищих посадових осіб держави. У той же час, вшанувати пам’ять героїчно загиблих патріотів приїхали громадяни з усіх куточків Чернігівщини та з інших областей нашої держави.

Вже шостий рік поспіль, лижний пробіг, з покладанням квітів до меморіалу, присвятила пам’яті героїв Крут команда ніжинських лижників на чолі з начальником управління культури і туризму Ніжинської міської ради Тетяною Бассак.

У літургії по загиблим, яку проводив архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій Зоря, взяли участь настоятель Покровської церкви протоієрей Михаіл Якубів, настоятель Всіхсвятської церкви протоієрей Сергій Чечин.

Заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Наталія Романова наголосила на значущості та непересічності подвигу, який зробили століття тому молоді українські патріоти і який роблять зараз їх сучасники на Сході України.

Згадавши тих, хто не повернувся додому захищаючи незалежність та територіальну цілісність України, Наталія Романова вручила державні нагороди (посмертно) родичам воїнів загиблим в ході антитерориистичної операції.

На завершення, присутні поклали квіти до пам’ятника загиблим воїнам.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

29.01.2019