Урочиста церемонія підняття Державного Прапора України та прапора Євросоюзу

Сьогодні о 12 годині на площі ім. І.Франка, перед Виконавчим комітетом Ніжинської міської ради, відбулась урочиста церемонія підняття Державного Прапора України та прапора Євросоюзу з нагоди ухваленого рішення Ради Міністрів ЄС щодо безвізового режиму для України та у рамках відзначення Дня Європи. Такий захід відбувся сьогодні по всій Україні.

«Рада Європейського Союзу остаточно затвердила рішення про надання громадянам України безвізового режиму. Законодавчий акт Європейського парламенту та Ради було затверджено без обговорення згідно з порядком денним. У ньому йдеться про "звільнення від віз громадян ЄС під час поїздок в Україну і українських власників біометричних паспортів під час поїздок до ЄС. Відповідне рішення було ухвалене сьогодні у Брюсселі в рамках засідання непрофільної Ради ЄС - з питань сільського господарства та рибальства.

Рада ЄС анонсувала введення безвізу для України, опублікувавши пояснювальне відео. Документ президенти Європарламенту та Ради ЄС мають підписати 17 травня. Після підписання законодавчий акт має бути оприлюднений в Офіційному журналі ЄС і набуде чинності через 20 днів» - повідомляється на сайті УНІАН.

На початку заходу міський голова Анатолій Лінник зазначив: «Сьогодні відбулась визначна подія для нашої держави. Ми довго йшли до неї, докладали максимум зусиль, за неї повстали на Майдані Незалежності тисячі українців у 2014 році, за неї віддали свої життя герої Небесної Сотні. Це найдорожча ціна, яку міг сплатити народ. Ми пишаємось, що стали свідками такої події! Впровадження безвізу відкриває нові горизонти для наших громадян, допоможе подальшій інтеграції співпраці з Європейським Союзом».

Право підняти Державний Прапор України було надане міському голові.

Привітав ніжинців з цією визначною подією і Генеральний Консул Республіки Польща у Києві, який саме сьогодні завітав з офіційним візитом до нашого міста.

Разом з Анатолієм Лінником Томаш Дедерко підняв прапор Європейського Союзу.

На заході були присутні Генеральний Консул Республіки Польща у Києві Томаш Дедерко , міський голова Анатолій Лінник, заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, начальник управління культури і туризму Валерій Примаченко, небайдужі мешканці міста та активна молодь.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету Ніжинської міської ради

11.05.2017