Українські міські голови продовжили адвокаційну роботу на Cаміті Міст Америки

28 квітня українські міські голови продовжили адвокаційну роботу на Cаміті Міст Америки, щоб презентувати погляд місцевого самоврядування на війну та післявоєнну відбудову України.
Під час зустрічі з Державним Секретарем США Ентоні Блінкеном до п’яти очільників українських міст долучились мер Сіетла (США) Брюс Гаррелл, мер Хобокена (США) Раві Бхалла, мер Монтеррея (Мексика) Луїс Дональдо Колосіо Ріохас, мер Кінгстона (Ямайка) Делрой Вільямс та мер Сальвадора (Бразилія) Бруно Рейс.
У рамках української панельної дискусії на тему «Міста в облозі: історії та уроки українських мерів» керівники місцевої влади Західної півкулі з перших вуст дізналися про виклики, з якими стикнулись українські міста.
Міські голови звернули увагу щодо міжмуніципального співробітництва українських міст з містами Америки.
Міський голова Ніжина Олександр Кодола разом з іншими очільниками українських міст звернули увагу на актуальні проблеми, які постали перед громадами після рашистської навали.
"Об'єднавшись з усім демократичним світом ми зможемо зупинити Росію і досягти стабільності в світі.
Нажаль, в ці дні поки проходить саміт, росія обстрілює українські міста і зокрема прикордоння Чернігівщини зазнають руйнувань і людських втрат серед мирного населення"- Олександр Кодола.
Українському народу дуже важлива допомога партнерів.
Ключові повідомлення української делегації під час візиту:
Органи місцевого самоврядування України є спроможними і сильними
Український народ єдиний у своїй меті досягти перемоги
Україна готова відновлюватися та ставати сильнішою.
29.04.2023