У парку Незалежності відбувся урочистий мітинг

14 жовтня у парку Незалежності, біля пам’ятника «Борцям за незалежність» відбувся урочистий мітинг та покладання квітів з нагоди святкування Дня захисників і захисниць України, який відзначається разом із Святом Пресвятої Покрови, Днем українського козацтва та Днем створення Української повстанської армії.

У заході взяли участь міський голова Олександр Кодола, секретар міської ради Юрій Хоменко, заступник міського голови Ірина Грозенко, радники міського голови Ольга Орел та Сергій Охонько, депутат Верховної Ради України               Микола Величкович, депутати міської ради,  учасники АТО та ООС, родини загиблих воїнів АТО, військовослужбовці, представники трудових колективів і громадських організацій, ніжинці та гості міста.

Міський голова Олександр Кодола привітав всіх зі святами, які нерозривно пов’язані між собою та уособлюють в собі боротьбу за волю, незалежність України. «Сьогодні день слави і мужності і день наших захисників», - наголосив Олександр Михайлович. Подякував воїнам, які боронять нашу незалежність та суверенітет нашої держави. Побажав всім міцного здоров’я та мирного неба над головою, щоб Покрова Пресвятої Богородиці оберігала воїнів та захищала наше місто і нашу Україну.

Сьогодні згадали тих ніжинців, які віддали своє життя за нашу незалежність: Сергія Рябуху, Ігора Горбенка, Віктора Македона, Володимира Моісеєнка, Олексія Шепелюка, Сергія Коворотнього, Олега Андрійця, Дениса Яковенка,

Сергія Барана, Яніса Лупікса, Миколу Росомаху, Тахіра Баширова, Руслана Ткаченка, Сергія Петрика, Олега Бикова, Леоніда Москотіна, Володимира Бальченка, Дмитра Антикова.

Пам’ять про загиблих патріотів – оборонців України вшанували хвилиною мовчання. А  настоятелі Ніжинських храмів відслужили молебень.

На знак вічної поваги до подвигу борців за українську незалежність до пам’ятного знаку «Борцям за незалежність» було покладено квіти пам’яті.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

14.10.2021