У Ніжині відновлено традицію урочистих проводів юнаків до армії

Сьогодні відбулися урочисті проводи юнаків до лав Збройних Сил України. Дана подія - завжди хвилююча і водночас урочиста мить.Для призовників – вона знаменна початком служби у Збройних Силах України, а для батьків - це почуття гордості і радості за своїх синів, за те, що виростили їх, і сьогодні Батьківщина довіряє їм найдорожче – берегти мир і спокій рідної землі.

Привітати юнаків завітали заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, начальник управління культури і туризму Валерій Примаченко, заступник начальника управління освіти Надія Пономаренко, голова спілки ділових жінок Тамара Стратілат, представники, військкомату, вихованці дитячої музичної школи та дитячого садочка, мобілізовані із зони дій в АТО,а також рідні та близькі.

На початку протоієрей Михаїл Якубів благословив призовників, побажав, щоб у щоденному армійському житті їх оберігала материнська молитва та зігрівали спогади про батьківську домівку, подарував їм обереги – іконки. Потому до слова був запрошений Ігор Алєксєєнко. Він наголосив, що сьогодні поновлено давню традицію урочистих проводів призовників до лав Збройних сил України, побажав юнакам бути гідними нащадками своїх предків, нагадав, щоб вони пам’ятали, що їх завжди чекатимуть вдома, у рідному місті.

До всіх привітальних слів, що в цей урочистий день надійшли на адресу юнаків, приєдналися вихователі та виїхованці ДНЗ, які порадували присутніх своїми яскравими виступами.

Сьогоднішні призовники були головними героями свята, а завтра всі, як один, одягнуть військову форму і стануть справжніми солдатами.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

24.04.2017