Третій традиційний Кубок Олімпійської чемпіонки Ірини Мерлені з вільної боротьби

У Ніжині 29 квітня 2017 року відбувся третій турнір на Кубок першої в світі Олімпійської чемпіонки з вільної боротьби Ірини Мерлені.

Змагатися за почесний трофей приїхало понад 150 юних борців, серед яких були навіть дві дівчинки. Всі вони представляли Білу Церкву, Боярку, Здвижівку, Київ, Лубни, Мелітополь, Мену, Ромни, Сновськ, Суми і, звичайно, господарів турніру.

Привітати учасників прийшло чимало поважних гостей: секретар Ніжинської міської ради Валерій Салогуб, заступник міського голови Сергій Дзюба, депутати міської ради Олександр Шалай, Андрій Гомоляко, Володимир Коваль, Юрій Хоменко, срібній призер Олімпійських ігор з вільної боротьби Валерій Андрійцев, депутат київськоїміської ради Олександр Харченко, працівники обласної та міської адміністрації й звісно сама винуватиця такого спортивного свята – Ірина Мерлені.

Вітання від президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки оголосив уславлений біатлоніст, призер чемпіонату світу, начальник Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради Андрій Дериземля. До речі, у нагороджені брала участь ще одна славетна біатлоністка - призер чемпіонатів світу, перший заступник відділення НОК України в Чернігівській області і начальник департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Ніна Лемеш.

Змагання проходили у трьох вікових та 14 вагових категоріях.

Переможцями турніру стали:

2006-2008 рік народження:

Невмоленко Денис (Сновськ) – вагова категорія до 23 кг;

Вергун Денис (Ніжин) – вагова категорія до 26 кг;

Зуб Вадим (Київ) – вагова категорія до 29 кг;

Серещенко Матвій (Суми) – вагова категорія до 32 кг.

2004-2005 р.н.:

Боклан Григорій (Боярка) – вагова категорія до 35 кг;

Товкач Орест (Лубни) – вагова категорія до 38 кг;

Пірімов Рінат (Суми) – вагова категорія до 42 кг;

Сороченко Максим (Суми) – вагова категорія до 47 кг;

Зуєнко Руслан (Чернигів) – вагова категорія до 53 кг;

Якименко Ілля (Суми) – вагова категорія до 58 кг.

1999-2001 р.н.:

Кравченко Іван (Здвижівка) – вагова категорія до 54 кг;

Суслов Валентин (Ніжин) – вагова категорія до 58 кг;

Ступаченко Максим (Ніжин) – вагова категорія до 63 кг;

Галата Юрій (Ніжин) – вагова категорія до 69 кг.

Кубок Ірини Мерлені за командну звитягу вже втретє отримали вихованці ніжинської школи вільної боротьби. Та медалями і Кубком нагородження не скінчилось. Також знайшли своїх володарів спеціальні призи:

«Самому юному учаснику» – Невмоленко Денис;

«За волю до перемоги» – Якименко Ілля;

«За кращу техніку» – Суслов Валентин;

«Найкращому борцю» – Вергун Денис,

«За кращий кидок» – Боклан Григорій.

Всі вони, а також дівчата, що не побоялися кинути виклик хлопцям, отримали подарунки з колекції нового бренду MerleniStyle.

«Я вже чотири роки, як пішла з професійного спорту, і дуже бажала започаткувати турнір на призи Олімпійської чемпіонки Ірини Мерлені. У мене в Ніжині є добрі друзі, що підтримали мою пропозицію і завдяки яким ми проводимо цей Кубок. Дуже рада, що сюди приїздить багато дітей. Вони тут мають можливість не тільки змагатись, але й спілкуватись, заводити нових друзів, навчитись нових технічних прийомів. Це працює на розвиток мого улюбленого виду спорту – вільної боротьби. А, значить, скоро будуть нові чемпіони. Оскільки турнір проходить втретє і вже став традиційним, ми разом з організаторами хочемо включити його з наступного року до всеукраїнського календаря. А згодом може зробити навіть міжнародним і запрошувати до участі юних борців з сусідніх країн – Білорусі, Молдови, Литви, Угорщини та інших, щоб ще більше дітей брали участь у цих змаганнях», - поділилися планами Олімпійська чемпіонка.

Також з подарунками завітав депутат Київської міської ради Олександр Харченко, котрий презентував вихованцям школи вільної боротьби м. Ніжина спеціальний тренувальний манекен.

А депутати міської ради Сергій Дзюба, Олександр Шалай та Андрій Гомоляко теж вкінці змагань подарували ніжинським тренерам Ігорю Гуньку та Анатолію Галагану цінний подарунок – тренувальний манекен.

Хотілося б винести слова великої вдячності заступнику міського голови Сергію Дзюбі, котрий приклав титанічних зусиль для організації та проведення традиційного кубку з вільної боротьби, а також подякувати всім небайдужим хто відгукнувся та без допомоги яких не відбулося б це спортивне дійство: Ірині Мерлені, Ніні Лемеш, Андрію Дериземлі, Валерію Андрійцеву, Олександру Шалаю, Олександру Харченку, а також Національному Олімпійському Комітету України.

Відділ з питань фізичної культури та спорту

04.05.2017