Тим, хто найбільше за все любить дітей

Сьогодні в одинадцяти ніжинських прийомних сім’ях у злагоді та любові виховуються й зростають шістнадцять дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Усі вони знаходяться під соціальним супроводженням Ніжинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, який допомагає дорослим і дітям у вирішенні різних соціальних та інших питань.

Можна з упевненістю стверджувати, що цим дітям пощастило отримати свої родини, адже після втрати біологічних батьків і пов’язаних із цим поневірянь вони отримали головне – справжню батьківську ласку й турботу.

У частини сімей, які взяли до себе прийомних хлопчиків і дівчаток, є й власні діти, і навіть по декілька. В одній із наших прийомних родин тепер виховуються троє, а в іншій – четверо прийомних дітей! І всім вистачає уваги, ласки й душевного тепла. Усі мають змогу всебічного розвитку як у загальноосвітніх, так і в позашкільних навчальних закладах, беруть активну участь у суспільному житті своїх шкіл, закладів спортивного і творчого розвитку дітей, громади міста – і вже напрацювали певні досягнення, звичайно ж, із допомогою своїх батьків та педагогів-наставників.

Тому напередодні Міжнародного жіночого дня, 7 березня, найщиріші вітання від міської влади в особі заступника міського голови Ігоря Алєксєєнка та від директора міського центру соціальних служб Наталії Кучеровської пролунали саме на адресу жінок-трудівниць, тих, хто найбільше за все любить дітей, Мам з великої літери, які із власної волі взяли на себе дуже важливу і дуже відповідальну місію - огорнути своєю безмежною материнською любов'ю як рідних, так і прийомних дітей.

Під час урочистої зустрічі з нагоди жіночого свята чотири прийомні сім’ї були нагороджені почесними грамотами Ніжинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді – за вагомий особистий внесок у розвиток сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та одну з прийомних сімей відзначено грамотами Чернігівського обласного центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді - за участь в обласному конкурсі «Ми – щаслива родина» та в обласному фотоконкурсі «Два полюси дитинства».

А. Руднік,

психолог НМЦСССДМ

09.03.2017