Свято останнього дзвоника у Ніжинському ліцеї

Свято останнього дзвоника – це не просто закінчення ще одного навчального року. Для кожного цей день має своє значення. Для учнів – це нова валіза знань за плечима, для вчителів – гордість за виховання майбутнього покоління, для батьків – мить, коли їхні діти стають дорослішими на рік.

27 травня у ліцеї Ніжинської міської ради при НДУ ім. М.Гоголя відбулося свято останнього дзвоника «Феєрія почуттів».

Цьогорічне травневе свято було традиційно присвячене ліцеїстам, педагогам та батькам. Дійство на сцені почалось досить оригінально – з показу слайдів з фотографіями всіх випускників цього року.

Почну поему про останній дзвоник…

Що в ньому? Знань важкі і пишні грона.

Що в ньому? Ми і наші поривання.

Що в ньому? Сум і музика прощання…

Такими словами продовжили ведучі концерт.

Цікаві номери змінювали один одного, даруючи присутнім всю феєрію почуттів, яку відчували сьогодні і самі ліцеїсти. Вже усталеною традицією стало дарування квітів вчителям, випускання повітряних кульок з мріями випускників у небо, обмін з першокурсниками мантіями і - дзвоники випускникам.

Привітати учнів та випускників із закінченням навчального року прийшли також перший заступник міського голови Григорій Олійник, начальник управління освіти Станіслав Крапив’янський, ректор НДУ Олександр Самойленко, депутат міської ради Ірина Онокало, голова піклувальної ради ліцею Марина Козирєва, батьки учнів. Чимало добрих слів почули на свою адресу та нагород отримали ліцеїсти у цей день від директора ліцею Алєксєєнко Світлани Геннадіїни, першого заступника міського голови Олійника Григорія Миколайовича, начальника управління освіти Крапив’янського Станіслава Миколайовича, ректора НДУ Самойленка Олександра Григоровича. Дипломи та грамоти отримали переможці обласних та Всеукраїнських предметних олімпіад, переможці конкурсу робіт МАН, спортсмени, активісти ліцею.

Вітальне слово усі присутні почули від міського голови Анатолія Лінника, яке зачитав Григорій Олійник.

Ранкове урочисте зібрання закінчилося фотографуванням – з першокурсниками, учителями, батьками. Адже завтра із ліцеїстів виростуть студенти кращих вишів України і лише світлини та добрі спомини нагадуватимуть про щасливий і, водночас, сумний день – свято останнього дзвоника.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

26.05.2017