Спогади про війну

16 травня 2017 року в Ніжинському краєзнавчому музеї ім. Івана Спаського відбулась зустріч активістів Ніжинської міської Організації ветеранів України (голова Алєксєєнко Л.Г.) та працівників територіального центру «Милосердя» під назвою «Спогади про війну».

Теплими і щирими словами привітала усіх присутніх завідувач історичним відділом, кандидат історичних наук Дмитренко Н.М. та розповіла яку титанічну працю проводять працівники музею, щоб відтворити історичну правду про війну. Це має величезне значення для тих, хто жив під час війни, а також для нинішніх і прийдешніх поколінь і про це потрібно знати всім, аби такий драматичний і трагічний час ніколи не повторився в історії людства.

Під час зустрічі було продемонстровано фрагмент документального фільму про бійця партизанського з’єднання «За Батьківщину», учасника бойових дій Великої Вітчизняної війни Крапивянського П.А. «Історія з характером» (кінорежисер Абузяров В.Х.). Ділились своїми враженнями та спогадами про День Перемоги всі ті, хто пройшов війну та ті, хто виніс її на своїх дитячих та юнацьких плечах. Якби у цей день повести розповідь про кожного з них, то була б написана багатотомна епопея.

Наприкінці зустрічі працівники музею влаштували ветеранам чаювання з солодощами.

Щиро вдячні за цікавий екскурс в минуле, це чудова можливість нагадати всім нам про справжні цінності людства.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

19.05.2017