Щотижнева оперативна нарада при міському голові

Відбулася щотижнева оперативна нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

Традиційно на нараді було заслухано представника Ніжинського відділу поліції Музиченко Інну Іванівну про стан оперативної обстановки та криміногенної ситуації, що склалася на території громади міста за останній тиждень, відділ з питань діловодства та роботи зі зверненнями громадян про стан виконавської дисципліни та доручень міського голови, а також обговоренні звіти керівників відділів та управлінь і плани роботи на поточний тиждень.

Відповідно до наданої інформації за минулий тиждень до відділу поліції надійшло 260 заяви та повідомлення, 23 з яких - кримінальні провадження за різними статтями кримінального кодексу. Виявлено 81 адміністративних правопорушення та накладено 47 постанов на суму 12529 гривень. По лінії дорожнього нагляду зафіксоване 52 порушення (4 – керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, 6– керування транспортним засобом, особою яка не має відповідних документів; 2 – порушення пдр, що спричинило пошкодження транспортних засобів; 10 – керування транспортним засобом, що має несправності; 2 – керування водієм транспортним засобом, що підлягає обов'язкового техогляду, але своєчасно його не пройшов; 18 – перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху та порушення інших ПДР та 4 – порушення правил великоваговими т/з). Продовжують мати місце випадки вживання алкогольних напоїв (18 випадків) та паління тютюнових виробів (4 випадки) у громадських місцях. Зафіксований 2 факти вчинення насилля в сім’ї. Інна Іванівна також зауважила, що під час святкових днів буде здійснюватися посилене патрулювання міста(авто патрулювання та піші патрулі).

Міський голова наголосив що повинно здійснюватися патрулювання міста в нічний час і особливо центральну частину(площі ім.Івана Франка), парки та сквери.

Головний лікар центральної міської лікарні імені Миколи Галицького Олександр Костирко доповів щодо епідеміологічної ситуації по місту. За минулий тиждень зросли показники захворюваності на ГРИП та ГРВІ по місту. Наголосив щодо профілактичних заходів спрямованих насамперед на підвищення несприйнятливості організму до дії збудників грипу, а також заходи санітарно-гігієнічного спрямування. На сьогодні одним з найефективніших специфічних методів профілактики грипу залишається вакцинація населення протигрипозною вакциною, до складу якої обов’язково входять штами вірусів, які циркулюватимуть на території України та можуть стати можливою причиною захворювань. На сьогоднішній день вже 450 осіб зробило вакцинацію.

Чому потрібно вакцинуватися?

Щороку в Україні реєструють близько 6 млн інфекційних захворювань, 98% з яких припадає на грип та ГРВІ. За даними минулого епідсезону, в нашій країні було зафіксовано сім летальних випадків унаслідок грипу. Жоден із пацієнтів не був щеплений проти цієї недуги.

Щорічна вакцинація — найдієвіший засіб для профілактики грипу. Вакцина не впливає негативно на імунітет людини, а зміцнює його і змушує працювати більш активно і продуктивно.

Переваги вакцинації:

·ймовірність тяжкого перебігу захворювання та ускладнень меншає на 60%;

·ймовірність смертельних випадків меншає на 80%;

·частота госпіталізацій меншає приблизно на 50%.

Кому необхідно вакцинуватися насамперед?

Передусім щеплення рекомендоване людям, які входять до груп ризику:

·медпрацівникам;

·учителям;

·дітям віком до п’яти років;

·вагітним;

·літнім людям віком від 60 років;

·пацієнтам із хронічними захворюваннями;

·усім, хто працює в місцях скупчення людей.

Як пройти вакцинацію?

1.Зверніться до сімейного лікаря для медогляду.

2.Лікар огляне вас і, якщо немає протипоказань до щеплення, видасть рецепт для придбання вакцини.

3.Придбайте вакцину в аптеці вашого міста. Важливо:зберегти чек для визначення точної дати й часу придбання вакцини.

Детальніше з планами роботи виконавчого комітету Ніжинської міської ради на період з 07 січня по 13 січня можна ознайомитися за посиланням:http://nizhynrada.gov.ua/announcement/298/zahodi-z-07-schnya-po-13-schnya-2018-roku.html

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

08.01.2019