Щотижнева оперативна нарада при міському голові

Відбулася щотижнева оперативна нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

Традиційно на нараді було заслухано представника Ніжинського відділу поліції Музиченко Інну Іванівну про стан оперативної обстановки та криміногенної ситуації, що склалася на території громади міста за останній тиждень, відділ з питань діловодства та роботи зі зверненнями громадян про стан виконавської дисципліни та доручень міського голови, а також обговоренні звіти керівників відділів та управлінь і плани роботи на поточний тиждень.

Відповідно до наданої інформації за минулий тиждень до відділу поліції надійшло 237 заяв та повідомлення, 18 з яких - кримінальні провадження за різними статтями кримінального кодексу. Виявлено 123 адміністративних правопорушення та накладено 61 штраф на суму 15282 гривні. По лінії дорожнього нагляду зафіксоване 53 порушення (6 – керували транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння; 7 – керування без відповідних документів; 6 – керування транспортними засобами не маючи на це права; 3 – знехтували умовами технічного контролю; 5 – керування водієм транспортним засобом, що має несправності; 18 – перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху та порушення інших ПДР). Продовжують мати місце випадки вживання алкогольних напоїв (24 випадки) та паління тютюнових виробів (14 випадків) у громадських місцях. Зафіксовано 1 факт невиконання батьками обов'язків щодо виховання дітей. Також Інна Іванівна зауважила, що у зв'язку з погіршанням погодних умов підвищилась статистика по ДТП. Працівники поліції закликають водіїв бути уважними на дорозі під час ожеледиці, в темну пору доби та в умовах недостатньої видимості.

Начальник управління культури і туризму Тетяна Бассак повідомила всіх присутніх що 20 листопада 0 15-00 у великій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбудеться презентація книги « Ніжин в роки революції 1917-1921», 21 листопада о 10-00 годині біля пам'ятного знаку «Герої не вмирають» відбудеться мітинг з нагоди Дня Революції Гідності та Свободи «Україна-країна нескорених», а 24 листопада о 16-00 голині біля пам'ятного знаку жертвам голодомору та політичних репресій також відбудеться мітинг-реквієм з нагоди вшанування пам'яті жертв Голодомору. 23 – 25 листопада в Ніжинському державному університеті ім.Миколи Гоголя відбудеться І Всеукраїнський археологічний з'їзд.

Підвівши підсумки наради міський голова Анатолій Валерійович повідомив всім присутнім що 16 листопада прийняв участь у розширеній нараді під головуванням Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з питань реформування системи охорони здоров'я. Доповідачами були: в.о. Міністра охорони здоров'я Уляна Супрун; Олег Петренко - Голова Національної служби здоров'я та Павло Ковтонюк – заступник міністра охорони здоров'я. Детально обговорили реформування системи фінансування ОЗ, успіхи поточного року та план першочергових кроків на 2019 рік. Міста які підписали договори з Національною службою здоров'я України вже отримують медикаменти та кошти від держави. Країна на 120% забезпечена вакцинами, тому не повинно бути ніяких проблем з вакцинацією. У 2019 році НСЗУ реалізовуватиме програму «Доступні ліки», тобто перебере на себе реімбурсацію певної кількості лікарських засобів, а також повинно відбутись реформування вторинної ланки. У 2020 році фінансування всіх медичних послуг здійснюватиметься через НСЗУ.

Детальніше з планами роботи виконавчого комітету Ніжинської міської ради на період з 19 листопада по 25 листопада можна ознайомитися за посиланням:http://www.nizhynrada.gov.ua/announcement/298/zahodi-z-19-po-25-listopada-2018-roku.html

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

19.11.2018