Щомісячна розширена нарада оперативна нарада при міському голові

Щомісячна розширена нарада оперативна нарада при міському голові

5 березня відбулася щомісячна розширена оперативна нарада при міському голові.

Міський голова Анатолій Валерійович Лінник включив до порядку денного наступний перелік питань:

1. Вступне слово міського голови. 2. Про стан охорони публічного порядку та запобігання злочинності на території м. Ніжина впродовж лютого2018 року.

3. Про заходи щодо запобігання надзвичайним ситуаціям, що були вжиті на території міста Ніжина впродовж лютого 2018 року.

4. Про стан прибирання вулиць міста від снігу та криги.

5. Про зміни в законодавстві щодо пенсійного забезпечення осіб різних категорій.

6. Про стан захворюваності на грип та ГРВІ та вжиття заходів щодо їх профілактики на території міста Ніжина.

7. Про забезпечення соціального захисту учасників АТО, їх сімей та сімей загиблих військовослужбовців.

8. Різне.

9. Підведення підсумків наради.

Традиційно, на початку, представник Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко доповіла про стан оперативної обстановки та криміногенної ситуації у місті. До відділу протягом місяця надійшло 914 заяв, складено 584 адміністративних протоколів, із яких 231 зі штрафами на суму 53 тисячі 524 грн. По лінії ДАІ було зафіксовано 203 порушення правил дорожнього руху, в тому числі перевищення швидкості та керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Трапилось 12 ДТП, на щастя, без постраждалих. Було проведено неодноразові рейди обшуків на виявлення зберігання та збуту наркотичних речовин.

Потому начальник комунального підприємства ЖКХ та Б Анатолій Кушніренко прозвітував про перебіг снігоприбиральних робіт, та робіт по благоустрою міста. Він доповів, що на снігоочисних роботах було задіяно 37 одиниць снігоприбиральної техніки, з них – 5 одиниць техніки інших підприємств з відшкодуванням вартості пального і 20 одиниць без відшкодування.

Міський голова Анатолій Лінник зазначив, що прибирання снігу – завдання не лише місцевої влади. Відповідно до правил благоустрою міста, власники приватних домогосподарств і інші категорії населення міста також повинні розчищати сніг на прилеглій території.

Наступним заслухали доповідь заступника міського голови Ігоря Алєксєєнка про забезпечення соціального захисту учасників АТО, їх сімей та сімей загиблих військовослужбовців.

Ігор Володимирович доповів, що протягом 2017 року на обліку Ніжинського міського центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді перебувало 13 сімей військовослужбовців, які загинули в зоні АТО, у яких виховуються 8 дітей. Працівниками НМЦСССДМ постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота з сім’ями загиблих учасників АТО щодо програм, що діють у місті Ніжині для підтримки таких сімей, пільг, на які вони мають право згідно чинного законодавства, вивчаються нагальні проблеми та здійснюється пошук способів вирішення складних ситуацій. Із представниками таких сімей обговорюються варіанти соціального захисту та прав сім’ї на рівні міста.

Сім’ї загиблих забезпечувалися паливом на зимовий період. Усі родини загиблих у 2016р. та 2017 р. щомісячно забезпечувалися речами першої необхідності та продуктами харчування від громадської організації Спілки Самаритян України Чернігівського відділення.

Протягом 2015-2018 рр. сім’ям загиблих учасників АТО через міську цільову програму «Турбота» була надана допомога у розмірі 218 тисяч гривень: 80 тис. грн. – на встановлення пам’ятників, 132 тис. грн. – на оздоровлення, 6 тис. грн. – на лікування. За попередні роки сім’ї отримали пільги: за 2015 рік - на суму 17,5 тис. грн., у 2016 році – 50,6 тис. грн., у 2017 році – 58 тис. грн.

Потім перейшли до обговорення виконаних доручень і планів на поточний місяць.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

05.03.2018