Розширена оперативна нарада

01 жовтня у великій залі міської ради відбулась розширена оперативна нарада під головуванням першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорія Олійника.

На початку засідання Григорій Миколайович ознайомив присутніх з планом проведення розширеної оперативної наради керівників підприємств, установ, закладів та організацій міста, керівників виконавчих органів ради, виконавчих органів виконавчого комітету міської ради при міському голові:

1.Про стан правопорядку та запобігання протидія злочинності, заходи забезпечення публічного порядку та безпеки громадян, що були вжиті на території громади міста упродовж вересня 2018 року (начальник сектора моніторингу Ніжинського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області Музиченко Інна Іванівна.).

2.Про заходи щодо запобігання та профілактики надзвичайним ситуаціям, які пов'язані з травмуванням та загибеллю людей, про стан протипожежної безпеки на території громади міста упродовж вересня 2018 року (начальник Ніжинського МРВ управління держслужби НС Іваницький Анатолій Петрович).

3.Про заходи профілактики захворюваності на кір та інші інфекційні захворювання, про стан загальної епідеміологічної ситуації на території громади міста у продовж вересня 2018 року (заступник головний лікар КЛПЗ «Центральна міська лікарня ім. Галицького» Шейко Олена Леонідівна, начальник Ніжинського міськрайонногоуправління Головного управління Держспоживслужби в Чернігівській області Рафальський Віктор Степанович).

4.Про підготовку та проведення на території громади міста чергового призову громадян на строкову військову службу до ЗС України у період жовтня-грудня 2018р. (заступник військового комісара Ніжинського об'єднаного міського військового комісаріату Баргамін Микола Миколайович).

5.Про стан підготовки підприємств, установ та організацій та закладів бюджетної сфери міста до опалювального сезону 2018-2019 рр. (перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олійник Григорій Миколайович, т.в.о.директора ТОВ «НіжинТеплоМережі» Ісаєнко Любов Миколаївна).

6.Різне.

7. Підведення підсумків.

Традиційно було заслухано представника Ніжинського відділу поліції Інну Музиченко про стан оперативної обстановки та криміногенної ситуації, що склалася на території громади міста у продовж вересня 2018 року. Відповідно до наданої інформації, вересень до відділу поліції надійшло 1033 заяви та повідомлення про вчинені кримінальні правопорушення та інші події з яких до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань внесено 97 кримінальних проваджень.

Виявлено 514 адміністративних правопорушення та накладено 230 штрафів на суму 63631 гривня. Добровільно сплачено штрафів: 71 постанова на суму 19244 гривень. Передано на розгляд до інших органів – 74 протоколи. По лінії дорожнього нагляду зафіксовано 222 порушення (17 – керували транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння; 33 – керування ТЗ особою, яка не має відповідних документів; 7 – керування транспортними засобами особою, яка не має права керувати таким т/з; 17 – керування водієм т/з, що підлягає обов. тех. контролю, але своєчасно його не пройшов; 32 – керування водієм транспортним засобом, що має несправності; 70 – перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху та порушення інших ПДР). Продовжують мати місце випадки вживання алкогольних напоїв (129 випадків) та паління тютюнових виробів (80 випадків) у громадських місцях. Зафіксовано 6 фактів вчинення насильства в сім'ї та 1 факт невиконання своїх батьківських обов'язків щодо виховання дітей.

Микола Миколайович заступник військового комісара Ніжинського об'єднаного міського військового комісаріату доповів про стан підготовки та проведення на території громади міста чергового призову громадян на строкову військову службу до лав Збройних Сил України у період жовтня-грудня 2018р. та зазначив що призов продовжено до 30 грудня 2018 року включно (раніше був тільки до листопада). Микола Баргамін також додав, що план виконання щодо призову громадян на строкову військову службу: по місту – 45чол, район -27 чол.

Підвівши підсумки наради перший заступник міського голови Григорій Миколайович запросила всіх присутніх та їх колективи на святкування Ніжинського «Покровського ярмарку-2018», що відбудеться з 4-7 жовтня 2018 року.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

01.10.2018