Розширена нарада. Про головне

Сьогодні, 5 липня, за дорученням міського голови Олександра Кодоли перший заступник міського голови Федір Вовченко провів розширену координаційну нараду з керівниками установ та організацій Ніжина.

Під час наради керівники медичних закладів доповіли про свою роботу та стан епідеміологічної ситуації в місті.

Генеральний директор КНП "Ніжинська центральна міська лікарня імені Миколи Галицького" Олександр Костирко доповів, що у порівнянні з попереднім періодом кількість хворих на COVID-19 значно знизилась (у червні таких пацієнтів було 31, у травні - 200).

Олександр Костирко зазначив, що протягом останніх двох тижнів роботи по програмі “Велике будівництво” активізувалися. Нині там виконано малярні роботи, вкладено кахлі, залито під’їзд до приймально-діагностичного відділення, що дасть можливість зробити добудову. Добудова потрібна для заїзду автомобілів “швидкої допомоги”.

"Вже отримали ліжка, очікуємо відеоцистоскоп і електронний оптичний перетворювач”, - наголосив Олександр Костирко.

Також він висловив велику вдячність міському голові Олександру Кодолі та депутатському корпусу Ніжинської міської ради за виділення 3 млн грн на створення кисневих мереж. Ці мережі будуть забезпечувати подачу високопотокового кисню до 4-х відділень міської лікарні: інфекційного, дитячого, офтальмологічного, хірургії №2 (150 ліжок буде забезпечено подачею кисню).

Заступник директора КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Тетяна Козинецьна наголосила, що з метою запобігання поширення COVID-19 3 липня відкрито Центр вакцинації, де можуть прищепитися вакциною «Коронавак» всі охочі, віком від 18 років. Центр працює за адресою: м. Ніжин, вул. Батюка, 5, приміщення Ніжинської райдержадміністрації, перший поверх, мала зала.

За минулі вихідні прищепилося 96 осіб.

«Днями у нас побула заступник голови Чернігівської ОДА Жанна Володимирівна Шерстюк, яка відповідає за медичну сферу. Цієї вакцини взагалі не було в області, а нам для нашого Центру вакцинації її надали в першу чергу. Даний пункт відкрито Ніжинською міською радою. Необхідно, щоб всі керівники підприємств, установ, організацій донесли до своїх підлеглих наступну інформацію: Центр працюватиме не лише для чиновників, а й для всіх охочих. Минулими вихідними прищепилося чимало людей з Борзни, Носівки, а от ніжинців було небагато. Потрібно активізувати цей процес», - підкреслила заступник Ніжинського міського голови Ірина Грозенко.

Слід зауважити, що Центр вакцинації працюватиме і по буднях. Охочі прищепитися повинні мати при собі паспорт.

Ірина Грозенко акцентувала, що Центр вакцинації не лише для людей з Ніжинського району - ніжинці там можуть отримати щеплення.

«Поки є вакцина, треба цим скористатися. До цього область вакцини не мала, а щойно отримала – виділили нам, - додала Ірина Вікторівна.


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю  


05.07.2021