Розширена нарада при міському голові

03 грудня у великій залі міської ради відбулась розширена оперативна нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

На початку засідання Анатолій Валерійович ознайомив присутніх з планом проведення розширеної оперативної наради керівників підприємств, установ, закладів та організацій міста, керівників виконавчих органів ради, виконавчих органів виконавчого комітету міської ради при міському голові:

1.Про стан правопорядку та запобігання протидія злочинності, заходи забезпечення публічного порядку та безпеки громадян, що були вжиті на території громади міста упродовж листопада 2018 року (начальник сектора моніторингу Ніжинського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області Музиченко Інна Іванівна.).

2.Про зміни на ринку електроенергії, їх наслідки для населення та установ. (Начальник штабу Ніжинського району електричних мереж Самсоненко Володимир Миколайович).

3.Про заходи щодо запобігання та профілактики надзвичайним ситуаціям, які пов'язані з травмуванням та загибеллю людей, про стан протипожежної безпеки на території громади міста упродовж листопада 2018 року (представник Ніжинського МРВ управління держслужби НС Шевченко Сергій Миколайович).

4.Про заходи профілактики захворюваності на кір та інші інфекційні захворювання, про стан загальної епідеміологічної ситуації на території громади міста у продовж листопада 2018 року (головний лікар КЛПЗ «Центральна міська лікарня ім.Галицького» Костирко Олександр Михайлович, начальник Ніжинського міськрайонногоуправління Головного управління Держспоживслужби в Чернігівській області Рафальський Віктор Степанович).

5.Про зміни у газопостачанні. Подобовий баланс і його наслідки для населення та установ.(керуючий Ніжинським відділенням ПАТ Чернігівгаз Хилько Володимир Анатолійович).

6.Про стан проведення опалювального сезону.(Т.в.о.директора ТОВ «НіжинТеплоМережі» Орендар Микола Іванович).

7.Різне.

8.Підведення підсумків.

Традиційно було заслухано представника Ніжинського відділу поліції Інну Музиченко про стан оперативної обстановки та криміногенної ситуації, що склалася на території громади міста у продовж листопада 2018 року. Відповідно до наданої інформації, до відділу поліції надійшло 987 заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події з яких до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань внесено 109 кримінальних проваджень.

Виявлено 608 адміністративних правопорушення та накладено 305 штрафів на суму 77467 гривень. Добровільно сплачено штрафів: 89 постанов на суму 23035 гривень. Передано на розгляд до інших органів – 96 протоколів. По лінії дорожнього нагляду зафіксовано 277 порушень (15 – керували транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння; 27 – керування ТЗ особою, яка не має відповідних документів; 13 – керування транспортними засобами особою, яка не має права керувати таким т/з; 19 – керування водієм т/з, що підлягає обов. тех. контролю, але своєчасно його не пройшов; 28 – керування водієм транспортним засобом, що має несправності; 120 – перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху та порушення інших ПДР). Продовжують мати місце випадки вживання алкогольних напоїв (127 випадків) та паління тютюнових виробів (84 випадки) у громадських місцях. Зафіксовано 11 фактів вчинення насильства в сім'ї та 5 фактів невиконання своїх батьківських обов'язків щодо виховання дітей.

Начальник штабу Ніжинського району електричних мереж Володимир Самсоненко доповів про зміни на ринку електроенергії, їх наслідки для населення та установ. Володимир Миколайович зазначив також що необхідно буде перепідписати договори з ТОВ «ЕнергоЧернігів», яке буде надавати відповідну послугу.

Начальник управління культури і туризму Тетяна Бассак запросила всіх присутніх на урочистості з нагоди відзначення «Дня збройних сил», за участю академічного ансамблю пісні і танцю «Сіверські клейноди», які відбудуться 06 грудня о 15-00 год. у Міському будинку культури.

Міський голова Анатолій Лінник зауважив що у зв'язку з настанням зимового періоду необхідно керівникам підприємствам, установам та організаціям ретельно стежити за прибиранням від снігу на прилеглій території(до асфальтного покриття) задля зменшення травмування населення. Особливу увагу необхідно приділити тротуарам та пішохідним доріжкам.

Детальніше з планами роботи виконавчого комітету Ніжинської міської ради на період з 03 листопада по 09 грудня можна ознайомитися за посиланням:http://nizhynrada.gov.ua/announcement/298/zahodi-z-03-grudnya-po-09-grudnya-2018-roku.html

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

03.12.2018