Робочий візит до медичних закладів Ніжина

05 квітня відбувся робочий візит першого заступника міського голови Григорія Олійника та заступника міського голови з виконавчих органів ради Сергія Дзюби до медичних закладів Ніжина. Першим відвідали приміщення, де стоятиме майбутній новий флюорограф. Наразі там активно ведуться ремонтні роботи.

Наступним пунктом стала дитяча поліклініка. За сприяння громадської організації «Мама-86» у приміщенні дитячої поліклініки встановлено нові бойлери, проведене гаряче водопостачання в кожен кабінет, очисна система з чистою питною водою. Також встановлено пластикові вікна. Окрім того, вже досить скоро стіни дитячої поліклініки будуть розмальовані яскравими малюнками. Делегація поспілкувалася із завідуючою дитячої поліклініки Ольгою Цибульською щодо актуальних проблем.

Наступним став візит до Ніжинського пологового будинку. Нагадаємо, що після тривалих ремонтних робіт відтепер палати пологового будинку облаштовані належним чином. Широкі ліжка для матері і дитини, санвузол у палаті – все зроблено для комфортного перебування жінок.

Уже рік у пологовому будинку діє послуга видачі документів для державної реєстрації народження дітей. Кабінет прийому громадян відділом державної реєстрації актів цивільного стану Ніжинського міськрайонного управління юстиції у Чернігівській області працює два дні на тиждень. Протягом 2016 року в Ніжинському міському пологовому будинку було зареєстровано 237 актових записів про народження, за 2017 рік – 115 актових записів про народження. У 2016 році прийом документів та державну реєстрацію народження здійснював спеціаліст Ніжинського міськрайонного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Наталія Адаменко. З 2017 року державну реєстрацію народження та прийом документів безпосередньо в Ніжинському міському пологовому будинку здійснює головний спеціаліст Юлія Сіра. Така процедура значно полегшує батькам отримання документів для новонароджених.

За словами першого заступника міського голови Григорія Олійника, міська влада висловлює щиру вдячність цим спеціалістам, адже це неабияка допомога батькам для полегшення реєстрації новонароджених діток.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

07.04.2017