Рішення про підняття тарифу на проїзд у громадському транспорті відкладено

У малій залі міської ради відбулось чергове засідання виконавчого комітету під керівництвом першого заступника міського голови Григорія Олійника. На порядку денному було 13 проектів рішень і Різне:

1.Про видалення зелених насаджень.

2.Про надання дозволу управління житлово-комунального господарства та будівництва на виготовлення проектно-кошторисної документації.

3. Про встановлення тарифів на послуги міського пасажирського автомобільного транспорту.

4. Про підготовку та проведення міського конкурсу професійної майстерності «Людина року 2017»

5. Про доповнення додатків 1, 2, 3 до рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 31.08.2017 р. № 209 «Про затвердження списків

учнів загальноосвітніх навчальних закладів на харчування за кошти міського бюджету у 2017-2018 н.р.

6. Про харчування у закладах загальної середньої освіти дітей загиблих учасників антитерористичної операції

7. Про фінансування заходів міської цільової програми фінансового забезпечення представницьких витрат та інших заходів, пов’язаних з діяльністю органів місцевого самоврядування на 2018 рік.

8. Про фінансування заходів міської цільової програми фінансового забезпечення представницьких витрат та інших заходів, пов’язаних з діяльністю органів місцевого самоврядування на 2018 рік.

9. Про розгляд матеріалів опікунської ради.

10. Пророзгляд матеріалів комісії з питань захисту прав дитини.

11. Про фінансування заходів міської програми розвитку культури, мистецтва і

охорони культурної спадщини.

12. Про внесення змін до п. 2 рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 29.03.2018 року №89 «Про виділення коштів на придбання квітів».

Різне.

Згідно з проектом рішення " Про встановлення тарифів на послуги міського пасажирського автомобільного транспорту " перевізники, аргументовано наголошували на необхідності підняття тарифу. Головним приводом, згідно з законодавством, є здорожчання паливно-мастильних матеріалів більш як на 10%. Проте, члени виконкому ставили питання, найгостріше з яких стосувалось пасажирообліку. Такий облік ведеться лише на маршрутах №14, №13, №11 та №12 завдяки тому, що там функціонують квитки за проїзд. Інші ж не мають контролерів, тому проконтролювати кількість, які людей проїхали за день неможливо. Після тривалих обговорень вартості проїзду і категорій, що матимуть пільговий проїзд або їздитимуть безкоштовно, перший заступник міського голови Григорій Олійник поставив проект рішення на голосування. З 11 присутніх членів виконкому, лише 6 проголосували за даний проект.

Проект рішення не був підтриманий. Його винесли на розгляд на наступне засідання виконавчого комітету.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

05.04.2018