Позачергове засідання депутатської комісії з питань законності

20 грудня у малому залі відбулося позачергове засідання постійної комісії міської ради з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю. Першочерговими розглянутими питаннями стали міські цільові програми. Головуючий засідання, Олег Вікторович Щербак, наголосив на тому, що програми будуть прийматися без фінансування, лише текстову частину.

Геннадій Дудченко, директор Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського, доповів по проекту рішення щодо створення нового відділу музею. За його словами, впродовж останніх 15 років на території міста Ніжина систематично проводились археологічні дослідження. Результатом цих досліджень стало створення потужної колекції знахідок, які дозволяють здійснити реконструкцію життя жителів нашого міста в давньоруський період, литовсько-польський час та козацький період. «Відділ підземної історії м. Ніжина» присвячений виключно археологічному аспекту міської історії. Штатний розпис відділу включає завідуючого відділу, наукового співробітника та технічного працівника. Для міського бюджету він обійдеться у 176 тис грн на рік. Цей проект рішення буде поданий на січневу сесію.

Також на комісії розглядався ряд земельних питань. Начальник відділу земельних відносин Валентина Місан доповіла по кожній отриманій заяві від громадян, фізичних та юридичних осіб, озвучила зауваження профільної депутатської комісії, архітектури та юридичного відділу. Всі проекти рішень рекомендувалися на розгляд чергової сесії міської ради, 21 грудня.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

21.12.2017