Подорож до світу казок

В останній день весни у читальному залі Ніжинської центральної міської бібліотеки ожила казка. Вона знайшла своє художнє відтворення в роботах учнів дитячої школи мистецтв Ніжинського коледжу культури і мистецтв імені М. Заньковецької, викладач Катерина Володимирівна Борисова.

На виставці «Подорож до світу казок» представили свої роботи: Злата Березинець, Поліна Костюк, Єлизавета Большакова, Ірина Горлушко, Ярослава Тимошенко, Анна Тимко, Анастасія Івочко, Марина Останець, Раміна Ігнатенко. Кожна з юних художниць розповіла, чому саме обрана нею казка надихнула її на творчість.

У своєму виступі Катерина Володимирівна зазначила, що ця виставка присвячена Міжнародному дню захисту дітей і основна мета заходу - привернути увагу до книги, заохотити сучасних дітей до читання. Більш старше покоління виховувалося на народних казках та творах європейських авторів-казкарів. Сучасні діти віддають перевагу телевізору та комп’ютерам.

Присутні на відкритті гості – і дорослі, і малеча – ділилися своїми враженнями та згадували про свої улюблені казки.

Треба зазначити, що бібліотека отримала безцінний подарунок – макет книги Тараса Шевченка «Кобзар», виконаний у техніці «витинанка». Книга не містить жодного слова, але завдяки майстерному виконанню юної художниці можна здогадатися, який зображено твір Тараса Григоровича.

Виставка прикрашатиме читальний зал протягом червня. Тож запрошуємо всіх бажаючих поринути у світ казки.

Методист ЦБС Пономаренко Наталія

01.06.2018