Підсумкова нарада з питань цивільного захисту міста

Головуючий на нараді – перший заступник міського голови Олійник Г.М. у вступному слові проінформував присутніх керівників спеціалізованих служб цивільного захисту, підприємств, установ та організацій про підведення підсумків цивільного захисту в Чернігівській обласній державній адміністрації та оголосив порядок наради з даного питання в Ніжині:

-аналіз роботи органів управління міської ланки територіальної підсистеми Єдиної Державної системи цивільного захисту за 2017 рік.

-аналіз роботи органу оперативного реагування на надзвичайні ситуації у сфері цивільного захисту (16ДПРЧ) за 2017 рік.

-про стан запобігання виникненню НС, аварій, пожеж на потенційно небезпечних обєктах міста в 2017 році.

-аналіз стану виробничого та невиробничого травматизму за 2017 рік.

-аналіз роботи адміністрації та об’єктової комісії з питань НС управління освіти щодо запобігання інфекційним захворюванням, пожежам в навчальних закладах міста.

-про стан роботи спеціалізованої медичної служби цивільного захисту м. Ніжина щодо запобігання та профілактики інфекційних та інших захворювань серед населення.

Участь в нараді взяли участь близько семдесяти керівників та відповідальних посадових осіб підприємств, установ, організацій м. Ніжина.

В ході доповіді начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій та виступів окремих керівників служб, установ демонструвались цікаві фото- та відеоматеріали, озвучувались видатки фінансових та матеріальних ресурсів на виконання заходів із запобігання та ліквідації наслідків небезпечних подій, надзвичайних ситуацій, пожеж.

В роботі наради взяв участь міський голова А.В. Лінник, який вручив кращим керівникам та відповідальним фахівцям цивільного захисту Подяки й визначив основні завдання з попередження надзвичайних ситуацій в 2018 році:

- Особливу увагу зосередити на дотримання правил пожежної безпеки та захисту працюючого персоналу, населення і територій від ймовірних НС, аварій, випадків виробничого та невиробничого травматизму.

- Керівникам об’єктів і споруд з масовим перебуванням людей, керівникам житлово – експлуатаційних підприємств, головам ОСББ, ЖБК в термін до 01.10.2018р. вжити необхідних заходів щодо приведення у відповідність вимогам нормативних документів стан автоматичних систем пожежогасіння.

- Керівникам об’єктів підвищеної небезпеки в термін до 01.05.2018р. укласти відповідні угоди на виготовлення проектів влаштування систем раннього виявлення НС та оповіщення населення про них.

Відділ з питань НС та ЦЗН

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

09.02.2018