Підсумки 23 сесії Ніжинської міської ради

Двадцять тертя сесія Ніжинської міської ради розпочала свою роботу 27 квітня, продовжила розгляд проектів рішень наступного дня та завершила роботу 3 травня. Порядок денний включав 65 проектів рішень, з них було прийнято 58.

Одним з питань порядку денного, яке розглядалося 3-го травня, що мало суспільне значення і викликало жваве обговорення у сесійній залі, був проект рішення «Про затвердження бренду міста Ніжина».

Обрання бренду міста проходило відповідно до затвердженого Положення. У фінал конкурсу членами робочої групи було обрано три роботи. Голосування за ескізи – переможців конкурсу, проходило у декілька способів. Загалом у голосуванні взяло участь 1189 чоловік. Серед них викладачі та студенти Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя, училища культури і мистецтв, небайдужі мешканці міста. Голоси розподілились таким чином:

1) за результатами голосування шляхом заповнення анкет студентами та викладачами Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя:

Бренд набрав 99 голосів

Бренд набрав 40 голосів

Бренд набрав 131 голос

2) за результатами скриньки для голосування, розміщеної в адміністративномуприміщені за адресою: площа Івана Франка,1:

Бренд набрав 53 голоси

Бренд набрав 174 голоси

Бренд набрав 287 голосів

3) за результатами скриньки для голосування, розміщеної у Ніжинському училищі культури та мистецтв за адресою: вул. Овдіївська, 21А:

Бренд набрав 82 голоси

Бренд набрав 68 голосів

Бренд набрав120 голосів

Зрештою, голоси розподілились наступним чином:

Бренд набрав 369 голосів

Бренд набрав 282 голоси.

Бренд набрав 538 голосів

Генадій Дудченко, директор Ніжинського краєзнавчого музею ім. І. Г. Спаського, зауважив, що робота над розробкою бренда міста велася вже доволі давно. Всі охочі мали змогу взяти участь у конкурсі. Міський голова підсумував, що мешканці міста мали можливість протягом року висловити свою думку, запропонувати своє бачення. «Троє робіт майстрів, які вийшли до фіналу,слід поважати.Кожна з них заслуговує на визнання, бо є мотивованою. Громадою міста була проведена ретельна робота з обрання бренда. Голосування було відкритим – кожен бажаючий мав змогу зробити свій вибір. Тож прошу поважати думку громади і взяти до уваги її рішення. Жоден затверджений проект не зможе влаштувати абсолютно всіх», – зазначив Анатолій Валерійович.

Тож за ініціативи заступника міського голови Ігоря Алєксєєнка депутатами було вирішено на наступному засіданні провести рейтингове голосування за проекти, які вийшли у фінал.

Ще одним суспільно значимим питанням порядку денного був проект рішення «Про визначення проектів-переможців громадського бюджету та подальше їх фінансування». Відповідно до проекту рішення переможцями громадського бюджету стали проекти, які стосуються закладів освіти: «Створення інформаційно-ресурсного центру «Громадсько активна школа» та «Оновлення спортивного майданчикана території ЗОШ І-ІІІ ступенів № 9».

Перш, ніж перейти до голосування, депутат Юрій Хоменко зазначив, що надалі слід звертати увагу на суспільну значимість проекта для всієї громади міста, надавати перевагу проектам, реалізація яких принесе користь всьому місту.

Проект прийняли одноголосно.

Одним з останніх було розглянуто проект рішення «Про дострокове припинення повноважень депутата Ніжинської міської ради VIIcкликання Креула А.Д.». Депутат Андрій Гомоляко зауважив, що Андрій Креул у повному обсязі виконував обов’язки депутата, члена постійної комісії міської ради з питань соціально-економічного розвитку міста, підприємницької діяльності, дерегуляції, фінансів та бюджету, проте, слід поважати його думку і дозволити скласти свої повноваження.

Проект прийняли одноголосно.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Ніжинської міської ради

04.05.2017