Підготовка до нового навчального року

Залишився останній тиждень до початку нового навчального 2018-2019 року. Зараз у всіх школах Ніжина тривають останні підготовчі роботи до цього відповідального періоду. 20 серпня міський голова Анатолій Лінник та заступник міського голови Ігор Алєксєєнко перевірили стан загальної готовності деяких загальноосвітніх закладів, а саме ЗОШ І-ІІІ ступенів №13 та ЗОШ І-ІІ ступенів №11.

У ході перевірки особливу увагу приділили забезпеченню меблями для перших класів та наявності навчальних матеріалів стосовно проекту «Нова українська школа». Ця модель навчання ґрунтується на формувальному оцінюванні, що дозволяє оцінити насамперед процес навчання, а не результат (тобто кількість помилок). Зокрема, за запропонованим зразком учителі оцінюватимуть, як активно дитина працювала на уроці, чи була допитливою, чи добре співпрацювала з іншими тощо.

Очільник міста перевірив виконання ремонтних робіт шкільних приміщень. Косметичні ремонти вже на завершальному етапі, але є ряд питань, що потребують вирішення. Так, заклади ще потребують заміни вікон, ремонту деяких частин ґанків, водовідведення.

Також перевірили стан території навколо споруд; наявність майданчиків для сміттєзбиральників, їх розташування; огорожу навколо території навчальних закладів; спортивні споруди і майданчики; готовність їдалень, кількість посадочних місць, забезпеченість технологічним обладнанням і меблями; умови для миття рук; стан меблів (у класних, групових кімнатах, аудиторіях, кабінетах тощо).

Перевіривши готовність до навчального процесу у навчальних приміщеннях, зовнішній стан будівель і території, відповідність їх нормам техніки безпеки та пожежної безпеки, проведених ремонтних робіт, заступник міського голови Ігор Алєєксєнко зазначив, що колективи даних закладів провели значну роботу по підготовці до нового навчального року.

Анатолій Лінник в ході обстежень вказав на недоліки у навчальних закладах та наголосив на негайному їх усуненню до 1 вересня.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

20.08.2018