Олександр Кодола провів робочу зустріч з ніжинськими підприємцями

Сьогодні, 23 квітня, міський голова Олександр Кодола провів зустріч з підприємцями Ніжина щодо сплати оренди за землю та вчасної сплати визначених законодавством зборів та податків.

«Основне завдання міської влади полягає в наповненні міського бюджету – залученні інвестицій та справедливому розпорядженні комунальною власністю (майном та землею). Останні десятиріччя бюджет Ніжина дефіцитний. Ми намагаємось навести лад в даному напрямку і всі мають сплачувати податки до міського бюджету», - зазначив Олександр Михайлович.

З метою наповнення місцевого бюджету та упорядкування сплати за оренду землі 27 лютого 2021 року Ніжинською міською радою було прийняте рішення № 36-7/2021 «Про заборону розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території міста Ніжина на умовах договорів оренди землі». Зараз відповідні служби міста проводять роботу щодо переходу всіх тимчасових споруд до сплати не лише за оренду землі , а й за об'єкти благоустрою. Більшість підприємців вже перейшли на "об'єкти благоустрою". В подальшому це дасть можливість збільшити надходження до бюджету територіальної громади майже на 2 млн грн в рік. Дані кошти в подальшому будуть використані на покращення інфраструктури нашого міста: ремонту доріг та тротуарів, оновлення парків та скверів, освітлення вулиць, підтримки закладів освіти та медицини, закупівлю медичним установам обладнання для надання якісних послуг населенню тощо.

Під час обговорень присутні знайшли справедливі варіанти та компроміси, щоб підприємці міста змогли вести свою діяльність та зберегти робочі місця. В результаті вирішили створити робочу групу по визначенню меж зональності для ведення підприємницької діяльності як в об’єктах благоустрою, а не як було донедавна – в малих архітектурних формах (МАФ).

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Катерина Симоненко

23.04.2021