Олександр Кодола: головне питання порядку денного - це стабільне теплозабезпечення міста

26 липня міський голова Олександр Кодола провів щотижневу оперативну нараду з керівниками управлінь та відділів, в якій взяли участь секретар міської ради Юрій Хоменко, перший заступник міського голови Федір Вовченко, заступник міського голови Сергій Смага, керуючий справами виконавчого комітету Валерій Салогуб, радник міського голови Ольга Орел.

Міський голова Олександр Кодола наголосив, що на сьогодні головним питанням для міської влади є стабільне теплозабезпечення міста. У зв’язку з ухваленим рішенням Господарського суду про оголошення банкрутства ТОВ «НіжинТепломережі» заблоковано рахунки підприємства, яке являється основним теплопостачальником міста Ніжина.

Очільник міста підкреслив, що головним завданням міської ради, щоб місто було з теплом. Олександр Михайлович зауважив, що хоч міська рада не є стороною у справі, але юристи міськвиконкому підготували два клопотання, перше про вступ у справу, друге про продовження діяльності та апеляційну скаргу, бо це питання національної безпеки, що найменше, для нашого міста. Це один пункт вирішення цієї ситуації, який лежить в юридичній площині. Паралельно наші фахівці працюють над іншими альтернативами, щоб розпочати опалювальний сезон 2021-2022 р.р. «На наступний опалювальний сезон нам потрібно визначатися, уже системно, як і з ким Ніжин буде працювати в опалювальний період», - зауважив Олександр Кодола.

Міський голова повідомив, що продовжується робота щодо залучення інвесторів до нашого міста. На попередньому тижні Олександр Кодола провів зустріч з Корейським інвестиційним фондом CHANGJO E&E CO., LTD щодо реалізації спільних інвестиційних проектів в Ніжині. Вони зацікавилися авіологістичним напрямком на базі Ніжинського аеродрому та полігоном твердих побутових відходів. «А також будемо говорити про можливість кредитної лінії для фінансування наших інфраструктурних проектів», підкреслив міський голова Олександр Кодола.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

26.07.2021