Олександр Кодола бере участь в ХVІ Українському муніципальному форумі

Міський голова Олександр Кодола бере участь в ХVІ Українському муніципальному форумі, який проходить в Одесі.

XVІ Український муніципальний форум – традиційний щорічний захід Асоціації міст України, який є платформою для відкритого діалогу між місцевим самоврядуванням та центральною владою щодо розв’язання важливих питань життєдіяльності громад.

Цього року у форумі, 27-29 липня, беруть участь понад 500 голів українських громад, а також іноземні гості – Генеральний секретар Конгресу місцевих та регіональних влад Андреас Кіфер, спеціальний уповноважений уряду Німеччини з питань реформ у галузях урядування та децентралізації в Україні Ґеорґ Мільбрадт і депутатка Європарламенту Віола фон Крамон-Таубадель та мер Києва, голова Асоціації міст України Віталій Кличко.

Перший день форуму присвячений темі місцевої демократії та відкритого врядування. Підняли важливі питання щодо взаємодії, ефективної співпраці і прозорості при ухваленні важливих для громад рішень, інструментів участі громадян у місцевому управлінні, питання захисту прав людини на місцевому рівні, збільшення представництва жінок у політиці.

Другий день, 28 липня, присвячений енергоефективності, який відбудеться під гаслом «Від енергоефективності до Європейського зеленого курсу».

Третій день, 29 липня, День Діалогу голів громад з представниками уряду та парламентарями. Відкриє День Діалогу та поспілкується з учасниками спікер парламенту Дмитро Разумков. Підсумком форуму стане Звернення до центральної влади, де будуть викладені пропозиції щодо розв’язання проблем територіальних громад та усунення перешкод для подальшого реформування місцевого самоврядування в Україні.

Також у рамках форуму відбулося засідання Правління Асоціації міст України.  

28.07.2021