Новий трьохканальний кольоровий кардіограф для дитячого відділення

8 листопада відбулася прес-конференція міського голови Анатолія Лінника та голови Ніжинського міськрайонного відділення земляцтва, земляка Олександра Харченка. В якій також взяли участь заступник міського голови Сергій Дзюба, головний лікар Ніжинської центральної міської лікарні ім. Миколи Галицького Олександр Костирко, заступник головного лікаря Ніжинської центральної міської лікарні ім. Миколи Галицького Олена Шейко та представники ЗМІ.

На початку зустрічі Анатолій Лінник підвів підсумок Благодійного Гоголівського пробігу, який проводився 29 вересня 2018 року за ініціативою та за участю голови Ніжинського міськрайонного відділення земляцтва, земляка Олександра Харченка. Дана акція була направлена на збір коштів для закупівлі медичного обладнання в дитяче відділення Ніжинської міської лікарні. До забігу долучилося 105 учасників, завдяки чому на спец. рахунок міської лікарні надійшло 8 609 грн. Анатолій Валерійович подякував Олександру Харченку, Ніжинський міській лікарні, заступнику міського голови Сергію Дзюбі та всім учасникам пробігу, які прийняли участь у забігу за підтримку у його проведенні.

Олександр Харченко зазначив, що громадська організація «Чернігівське земляцтво», яку він представляє діє на території Чернігівської області більше 20 років, яка відома своєю постійною системною роботою по допомозі своїм землякам. Суму яка не вистачала для придбання медичного обладнання для дитячого відділення було зібрано членами Ніжинського земляцтва. Наголосив, що метою благодійного пробігу було об’єднати громадян та довести всім, що спільними зусиллями можна досягти бажаного. Зазначив, що це перша, але не остання акція, яка була підтримана громадською організацією та спрямована на підтримку міської лікарні професійним, сучасним, високоякісним обладнанням.

Олександр Харченко офіційно передав трьохканальний кольоровий кардіограф головному лікарю Ніжинської центральної міської лікарні ім. Миколи Галицького Олександру Костирку.

Олександр Володимирович також запропонував долучитись до акції всіх охочих до «ПОСАДИ ДЕРЕВО МИРУ», який відбудеться 10 листопада о 11:00 год. на п’яти локаціях: сквер Лисянського, вул. Гоголівська; сквер Кониського, вул. Московська; парк Чорнобильців, вул.3-й мікрорайон; вул. Московська від 54 від 72 номера та вул. Набережна від інститутського мосту до зупинки «Ринок». Дана екологічна акція «Посади дерево миру» стартувала в Україні 2016 року за ініціативи Української греко-католицької церкви та була підтримана Мінприроди. В більше 100 міст і сіл по всій території України були висаджені фруктові та хвойні Алеї Миру. Члени громадської організації надають безкоштовно150 саджанців Катальпи. На що Анатолій Валерійович зазначив, що міська влада завжди підтримує громадські ініціативи.

Очільник міста звернув увагу на тещо, майбутні благодійні пробіги будуть направлені на дитячу аудиторію, недаремно обрано девіз «Благодійний Гоголівський пробіг – дитячому здоров’ю оберіг».

Анатолій Лінник та Олександр Харченко вкотре подякували всім учасникам благодійного пробігу за участь та фінансову підтримку.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

08.11.2018