Ніжинські освітяни отримали сертифікат на суму 1 500 000 грн

Ніжинські освітяни сьогодні, 12 липня, отримали сертифікат на суму 1 500 000 грн для оснащення освітніх закладів новітнім обладнанням. Нещодавно педагоги подали заявку на конкурс грантів Асоціації міст України спільно з ГО «Центр освітніх реформ Наші діти» і перемогли.  

 

У рамках проєкту «Подолання цифрової освітньої нерівності в Україні» виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан та радник виконавчого директора Євген Халімон вручили сертифікат міському голові Олександру Кодолі та начальнику управління освіти Валентині Градобик.

Мета проєкту – знайти рiшення для радикальних перетворень, якi задовольнятимуть потреби держави, органiв мiсцевого самоврядування, економiки та учасникiв освiтнього процесу.

 

Завдяки перемозі в даному конкурсі Ніжин отримав  фінансову можливість на обладнання сучасними електронними освітніми ресурсами 5-ти кабінетів початкової освіти, 5-ти кабінетів математики, 5-ти кабінетів початкової освіти для інклюзивного навчання, 5 закладів дошкільної освіти.  

 

Міський голова Олександр Кодола та виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан підписали меморандум про співпрацю з Всеукраїнською Асоціацією Міст України, об’єднавши зусилля в питаннях цифровізації навчальних закладів Ніжина. А це, в свою чергу, відкрило шлях реалізації проєкту «Подолання цифрової освітньої нерівності в Україні».

 

«Трансформація та осучаснення освіти є одним з головних пріоритетів в діяльності органів місцевого самоврядування. Реалізація даного проєкту сприятиме підвищенню рівня надання освітніх послуг в навчальних закладах Ніжина», - зазначив міський голова Олександр Кодола.


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

12.07.2021