Ніжинська громада отримала укомплектований автомобіль для паліативної допомоги

Минулого року Ніжинська міська лікарня підписала пакет з НСЗУ на надання паліативної допомоги жителям Ніжинської громади на 2024 рік. Однак бригада лікарів, що мала надавати медичні послуги пацієнтам дома, гостро потребувала спеціально оснащеного транспорту.
Враховуючи це, профільна заступниця з медичних питань Ірина Грозенко звернулася до партнерів з Програми розвитку ООН, які опікуються галуззю медицини
Фахівці ПРООН близько року працювали над вирішенням цього питання.
01 березня делегацію Ніжина запросили до Міністерства охорони здоров’я для отримання спецтранспорту медичного призначення.
«Наші партнери закупили для України шість спеціальних автомобілів для бригад з надання паліативної допомоги, і надзвичайно приємно, що один із них поїхав у нашу громаду. Цей автомобіль допоможе ніжинським медикам рятувати людські життя», - зазначила Ірина Грозенко.
Автомобіль повністю укомплектований для надання якісних медичних послуг пацієнтам, має 8 посадкових місць, укріплений інвалідний візок для перевезення паліативного хворого, підйомник, також є вмонтована шафа для медикаментів та іншого медичного обладнання
Паліативна допомога включає у себе медичну, психологічну, соціальну та духовну підтримку пацієнта із захворюваннями, що обмежують або загрожують його життю.
Щиро дякуємо нашим міжнародним партнерам за підтримку медичної галузі Ніжина
04.03.2024