Нарада з підведення підсумків роботи цивільного захисту за 2018 рік

12 лютого у великій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулась нарада з підведення підсумків цивільного захисту за 2018 рік. Засідання проходило відповідно до Плану основних заходів цивільного захисту м. Ніжина на 2019 р. та з метою підведення підсумків стану реалізації заходів державної політики у сфері цивільного захисту, готовності органів управління та спеціалізованих служб цивільного захисту міста до дій за призначенням. До участі в роботі були запрошені керівники спеціалізованих служб цивільного захисту м. Ніжина, голови комісій з питань НС підприємств (установ, організацій), фахівці з питань цивільного захисту спеціалізованих служб ЦЗ та підприємств, установ, організацій.

Головуючий на нараді перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник проінформував присутніх про хід виконання завдань та оголосив порядок денний наради з даного питання в Ніжині:

-аналіз роботи органів управління міської ланки територіальної підсистеми Єдиної Державної системи цивільного захисту за 2018 р.;

-аналіз роботи органу оперативного реагування на надзвичайні ситуації у сфері цивільного захисту (16 ДПРЧ ) за 2018 р.;

-про стан роботи щодо запобігання виникненню НС, аварій, пожеж на ПНО міста в 2018 році;

-аналіз стану виробничого та невиробничого травматизму за 2018 рік;

-аналіз роботи спеціалізованої служби газопостачання по запобіганню аварій, пожеж, вибухів в житловому секторі міста;

-про стан роботи спеціалізованої інженерної служби ЦЗ м. Ніжина щодо ліквідації аварійних будівель та запобігання нещасним випадкам з дітьми.

На підсумковій нараді керівники спеціалізованих служб ЦЗ та голови комісій з питань НС доповідали про хід виконання завдань. Також були продемонстровані цікаві фото- та відеоматеріали, озвучувались видатки фінансових та матеріальних ресурсів на виконання заходів із запобігання та ліквідації наслідків небезпечних подій, надзвичайних ситуацій, пожеж.

Під час засідання Григорій Миколайович згадував про події в Ічні, подякував всім, хто був задіяній у наданні допомозі ічнянцям, за відмінну та швидку роботу і зазначив, що напередодні, в Чернігівській облдержадміністрації, було підведено підсумки стану цивільного захисту - Ніжин відмічено з кращого боку, а це є результат спільної діяльності.

В роботі наради взяв участь міський голова Анатолій Лінник, який вручив кращим керівникам та відповідальним фахівцям цивільного захисту Подяки міського голови за зразкове виконання заходів цивільного захисту в 2018 році та особистий внесок у підвищення готовності до дій по запобіганню і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Анатолій Валерійович подякував присутнім за якісну, злагоджену роботу, за високі показники, рекомендував не зупинятись на досягнутому, поліпшувати якість роботи, побажав щоб надзвичайних ситуацій було якнайменше, але наголосив, що готовність до них повинна бути постійною.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

13.02.2019