Нарада з благоустрою міста

Відбулась робоча нарада з питань благоустрою міста Ніжина під головуванням першого заступника міського голови Григорія Олійника. У засіданні також взяли участь радний міського голови Сергій Осадчий, начальник комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства» Владислав Корман, начальник управління житлово-комунального господарства і будівництва Анатолій Кушніренко, начальник відділу з благоустрою Юрій Кошель, начальник відділу містобудування та архітектури, головний архітектор Вікторія Мироненко та начальник сектора економічного аналізу Лариса Стусь.

Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник наголосив, що в Україні з 1 травня повинна повноцінно набути чинності нова редакція закону "Про житлово-комунальні послуги". Одне з головних нововведень – усім, хто укладе з постачальниками індивідуальні договори, доведеться щомісяця платити абонплату.

· Абонентська плата буде стягуватися щомісяця у фіксованому розмірі;

· Платити доведеться навіть у тому випадку, якщо комунальні послуги не використовуєте;

· Закон "Про ЖКП" передбачає введення абонплати на тепло, гарячу і холодну воду. Наступний крок – абонплата на газ;

· Розмір абонплати залежить від мінімальної зарплати.

Підвівши підсумок обговореного, прийшли до висновку, винести дане питання на розгляд щомісячної оперативної наради з керівниками установ, підприємств, організацій міста, яка відбудеться 13 травня о 08-00 годині у великій залі виконавочго комітету міської ради.

Григорій Миколайович доручив вивчити питання щодо заміни урн (на більші) по вул.Гоголя, а особливо біля торгівельних місць(на ранок скупчується велика кількість сміття і біля самих урн).

Також обговорили проект реконструкції центральної площі міста, а саме: питання освітлення(в яких тонах повинна освітлюватись площа), оновлення зелених насаджень, форма плитки та візерунок укладання.

Начальник комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства» Владислав Корман зауважив щодо промивки та очистки водостоків по вул.Набережній.

Підвівши підсумки наради було надані протокольні доручення відповідним службам по забезпеченню благоустрою, розробки схеми та кошторису для укладання тротуару по вул.Борзнянський шлях та заміна відбійника на перехресті вул.Шевченка – вул.Воздвиженська(которис).

Слід зазначити, що благоустрій міста перебуває на особливому контролі у міської влади.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

10.05.2019