Мітинг з нагоди Дня Революції Гідності та Свободи «Україна – країна нескорених»

13 листопада 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким в Україні 21 листопада відзначається День Гідності та Свободи. Саме п'ять років тому розпочалася революція, яка переродила українську націю.

З нагоди п’ятої річниці Дня Гідності та Свободи на вулиці Гоголя, біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та загиблим за єдність України, відбувся урочистий мітинг «Україна – країна нескорених». В заході взяли участь міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, депутати Ніжинської міської ради, перший заступник міського голови Григорій Олійник, заступники міського голови Ігор Алєксєєнко та Сергій Дзюба, радник міського голови Сергій Осадчий, керуючий справами виконавчого комітету Сергій Колесник, помічник народного депутата України Олександра Кодоли Тамара Стратілат, керівники структурних підрозділів та виконавчих органів Ніжинської міської ради, керівники комунальних підприємств міста, представники районної ради, працівники установ та організацій, волонтери, активісти, небайдужі мешканці міста та ЗМІ.

На початку мітингу настоятель Собору Всіх Святих, Почесний громадянин міста Ніжина Сергій Чечин провів заупокійну літію за загиблими. До молитви долучився священик протестантської церкви пастир Володимир.

Міський голова Анатолій Валерійович у своїй промові згадав слова нашого земляка Олександра Довженка: ««Ті держави здатні стати великими, в яких великі малі люди» - це відноситься і до студентів, які вийшли відстоювати свої права і свободу за незалежність країни, а також і до Євромайданівців та воїнів АТО. Завдяки таким людям наша держава здатна стати великою, заможньою, процвітаючою, сильною…Пам’ятаємо та шануємо подвиги героїв, які віддали своє життя задля цієї мети» та подякував ніжинцям за їх патріотизм.

На мітингу пролунали патріотичні пісні та вірші.

Наприкінці учасники заходу вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих героїв Небесної Сотні, хто віддав своє життя, виборюючи єдність та незалежність рідної України, хто залишився на залитому полум’ям і кров’ю майдані та у Донецьких степах, хто назавжди залишився там, на війні за правду, за свободу…

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

21.11.2018