Міський голова Олександр Кодола провів розширену міжвідомчу нараду

06 вересня міський голова Олександр Кодола провів розширену міжвідомчу нараду. У засіданні взяли участь: секретар міської ради Юрій Хоменко, заступники міського Ірина Грозенко та Сергій Смага, радник міського голови Ольга Орел, керуючий справами виконавчого комітету Валерій Салогуб, керівники підприємств, установ та закладів міста, керівники виконавчих органів та структурних підрозділів виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

Олександр Михайлович підвів підсумки роботи за минулий тиждень та поінформував, що даний тиждень буде присвячений спорту, оскільки 11 вересня в Ніжині відзначатиметься декілька знаменних дат – 20-річчя Ніжинської міської організації Федерація футболу, святкування Дня фізкультурника та певні ювілейні дати ніжинських спортивних шкіл. «За останні роки спорт в Ніжині активно розвивається. В першу чергу спортивна планка піднялася завдяки нашим спортсменам та їх досягненням. Для реалізації спортивного виховання молодого покоління та популяризації здорового способу життя ми разом з ніжинською громадою створюємо необхідні умови, розвиваємо та оновлюємо спортивну інфраструктуру міста», - зазначив Олександр Кодола. Міський голова надав доручення відповідальним особам щодо ретельної підготовки до святкування та організації заходів, присвячених спорту. Очільник міста наголосив, що 11-12 вересня розпочинається Всеукраїнський турнір з футболу. В ці дні турнір з футболу буде проходити в Чернігові. Олександр Кодола надав доручення підготувати на обласні змагання від Ніжина дитячу футбольну команду серед дітей 2010-2011 року народження (10-11 років).

Керівники медичних установ прозвітували про стан захворюваності на ГРВІ та COVID-19 упродовж серпня 2021 року та вжиті заходи щодо профілактики інфекційних захворювань.

Гендиректор КНП “Ніжинська центральна міська лікарня” Олександр Костирко поінформував, що стан захворюваності на грип та респіраторно-вірусні захворювання вцілому за місяць складає 484 випадки (196 випадків – діти, 288 – доросле населення). Інфекційна захворюваність на COVID-19 складає 93 випадки (втричі більше ніж за попередній період – в липні було 35 випадків). В серпні до лікарні госпіталізовано 92 пацієнти, хворих на COVID-19 (в 6 разів більше, ніж за попередній період – в липні 15 випадків). За серпень 2021 року від коронавірусу померло 7 людей (в липні летальних випадків не було). За минулий тиждень до відділень стаціонару було госпіталізовано 193 пацієнта та проведено 28 оперативних втручань. Станом на 06 вересня на стаціонарному лікуванні в лікарні перебуває 274 пацієнти. По напрямку COVID-19 в лікарні перебуває 59 пацієнтів, з них 46 пацієнтів мають підтверджений діагноз COVID-19.

Директор КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксана Калініченко довела до відома присутніх, що в Ніжині в амбулаторії № 9 (вул. Успенська, 2) розпочав свою лікарську практику ще один новий сімейний лікар Сеник Ігор Іванович, стаж роботи сімейним лікарем 5 років. Всі бажаючі можуть укласти декларацію з новим лікарем попередньо записавшись на прийом через електронну систему HELSI.me чи безпосередньо звернувшись до нього за адресою: вулиця Успенська, 2, каб. 36.

Оксана Андріївна повідомила, що в серпні в порівнянні з минулим місяцем епідситуація в місті по кількості звернень до медичного закладу зросла на 5%. Захворюваність збільшилась переважно серед дітей. На ГРВІ захворіло 344 особи. Також зросла кількість проведених досліджень на ПЛР, в серпні мобільною бригадою було відібрано 278 зразків біоматеріалів для проведення досліджень. На амбулаторному лікуванні зараз перебуває 145 осіб з підтвердженим діагнозом COVID-19 (на попередньому тижні – 98 осіб).

Продовжується вакцинація населення від коронавірусної хвороби. Протягом тижня у Центрі Вакцинації та на пунктах щеплення було провакциновано 2432 осіб. Станом на 06 вересня в Ніжині провакцинувалися 21357 громадян, що становить 38,3%.

Завідувач відділенням організації епідеміологічних досліджень Ніжинського МРВ ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Василь Степаненко зазначив, що спостерігається початок нової хвилі захворюваності на коронавірус, так як за минулий тиждень зареєстровано 29 хворих на COVID-19, що майже в 5 разів більше, ніж за попередній тиждень.

Генеральний директор Ніжинського пологового будинку Валерій Якуба поінформував, що протягом серпня поточного року в Ніжині народилося 68 діток: 35 хлопчиків та 33 дівчинки. Серед новонароджених – одна двійня. За попередній тиждень, з 27 серпня по 3 вересня, народилося 19 малюків: з них 11 хлопчиків та 8 дівчаток.

Директор ТОВ “НіжинТеплоМережі” Любов Ісаєнко розповіла про ситуацію з теплопостачанням у Ніжині. На разі ТОВ “НіжинТеплоМережі” продовжує господарську діяльність. По всіх котельнях міста проводяться підготовчі роботи. Станом на сьогодні технічна готовність підприємства до опалювального сезону становить 80%.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю  

06.09.2021