Міський голова Ніжина з робочим візитом відвідав симпозіум у Франції

Олександр Кодола з робочим візитом відвідав щорічний симпозіум міст Франції від Université De La Ville De Demain (Університет Міст Майбутнього), заснованого Фондом Палладіо.
Завдяки плідній співпраці керівництва нашого міста з французькими партнерами міський голова Ніжина Олександр Кодола долучився до роботи саміту в компанії мерів французських міст, міністрів, бізнесменів, архітекторів, будівельників, урбаністів та журналістів провідних медіа.
Українську делегацію представляли також Київ, Львів, Маріуполь, представник парламенту та Посол України у Франції.
Величезний фокус був приділений ролі Франції і конкретних французьких міст у відбудові України.
Олександр Кодола разом з головою асоціації архітекторів Франції
Martin Duplantier Architectes представили проект створення реабілітаційного центру в Ніжині.
Завданням подібних зустрічей завжди є наголошення на проблемах країн/міст, їх висвітлення та збільшення уваги до міста від потенційних інвесторів.
Результатами відповідно стають корисні контакти, які допоможуть у відродженні України та ревіталізації Ніжина, а також нові знання про сучасні європейські стандарти урбаністики.
Місто Ніжин з минулого року розвиває партнерські стосунки з французьким містом Сен-Жермен-ан-Ле. Тож, задля розвитку наших дружніх відносин, ми прийняли пропозицію відвідати з візитом м. Сен-Жермен-ан-Ле, яке славиться не лише своєю величною історією, але й потужними темпами розвитку.
Нагадаємо, місто Сен-Жермен-ан-Ле належить до регіону Іль-де-Франс, що взяло на себе зобовʼязання післявоєнної відбудови Чернігівщини.
Під час візиту Олександра Кодоли до Сен-Жермену пройшла офіційна зустріч з мером міста Arnaud Pericard та його командою, а також з представниками української спільноти, що мешкають в цьому чудовому місті. Разом обговорили шляхи поглиблення співробітництва між нашими містами та країнами.
Восени делегація із Сен-Жермен-ан-Ле також відвідає наше місто з офіційним візитом!
12.07.2023