Майстерня Святого Миколая

Ми з дитинства очікуємо на Новий рік та Різдво із приємним передчуттям не лише купи казкових подарунків, але й вбирання оселі та ялинки новорічними прикрасами.

Взимку є чимало дат, на які з нетерпінням чекають і діти, й дорослі. Піднесений настрій розпочинається вже 19 грудня, на Святого Миколая, коли дітвора пригадує всі свої добрі та погані вчинки, а також пише Святому листи. Цього дня в багатьох українських родинах стало доброю традицією прикрашати ялинку.

Отже, саме з нагоди таких свят Ніжинський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді разом зі станцією юних техніків управління освіти Ніжинської міської ради організували для дітей із прийомних сімей майстер-клас зі створення новорічних прикрас.

Учасники заходу дізнались про нову техніку виготовлення рукотворних сувенірів - Iris Folding (айріс фолдінг), започатковану в Голландії; таку техніку ще називають "райдужним складанням" - це заповнення вирізаної за контуром форми барвистими смужками.

Діти завзято приступили до роботи, адже виготовити такі прикраси власноруч нескладно і дуже цікаво. Для цього знадобилися лише кольоровий папір, клей та ножиці.

У затишному, прикрашеному оригінальними дитячими роботами приміщенні станції юних техніків, де відбувся майстер-клас, панували святковий настрій та позитивна енергетика, а діти виявляючи свою фантазію, створили чудові новорічні іграшки.

По завершенні вони охоче фотографувалися на згадку разом із своїми новими творчими наставниками, керівниками гуртків початково-технічного моделювання Тамарою Примушко й Наталією Подшиваліною.

М. Апухтіна,

фахівець із соціальної роботи НМЦСССДМ
23.12.2016