Короткотерміновий семінар

22 травня відбувся короткотерміновий семінар для посадових осіб місцевого самоврядування на тему: "Засади державної антикорупційної політики в Україні, Закон України «Про запобігання корупції», запровадження змін в чинне антикорупційне законодавство в Україні". Семінар провела Білинська Марина Миколаївна – віце-президент Національної академії державного управління при Президентові України, доктор наук з державного управління. У засіданні взяли участь керуючий справами апарату виконавчого комітету Сергій Колесник, керівники і працівники структурних підрозділів та виконавчих органів виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

У своєму виступі Марина Білинська розповіла про забезпечення контролю, прозорості та підзвітності в сучасному публічному адмініструванні, про застосування вимірювання (оцінки) в публічному адмініструванні, вказала на 10 компонентів контролю в публічному адмініструванні, розтлумачила поняття “корупція” та які типи корупції бувають.

Доктор наук також ознайомила присутніх з оцінкою рівня корупції, висвітлила твердження ЄС про корупцію та більш дієві антикорупційні стратегії.

Наприкінці заходу було підбито підсумки розглянутих питань, присутні подякували викладачу за цікавий семінар.

Більш детально з матеріалами презентації, представленої Мариною Білинською, можна ознайомитись за посиланням: Забезпечення контролю, прозорості та підзвітності в сучасному публічному адмініструванні.ppt

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

22.05.2018