Концепція розвитку систем теплопостачання об’єктів міста Ніжина

В рамках Програми розвитку ООН в Україні (ПРООН) за підтримки Глобального екологічного фонду 02 квітня до Ніжинської міської ради завітали експерти ПРООН Експертної платформи з енергоефективності Сергій Парасочка та Валерій Гензіцький з метою обговорення стану системи теплопостачання та можливості вирішення нагальних проблем з теплозабезпечення. На зустрічі з експертами були присутні перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, депутати міської ради, керівники структурних підрозділів та виконавчих органів виконавчого комітету, керівництво ТОВ "НіжинТеплоМережі", Ніжинського управління з газопостачання та газифікації, комунальних підприємств та ЗМІ.

Експерти мають практичний та управлінський досвід роботи у сфері енергоефективності та відновлювальної енергетики. Їх робота спрямована на підготовку основних напрямків перспективного розвитку системи теплопостачання міста Ніжина. Але перш за все спільними зусиллями експертів ПРООН, фахівців підприємства "НіжинТеплоМережі" та всіх зацікавлених фахівців міста має бути сформоване технічне завдання на проведення робіт .

Для напрацювання і затвердження майбутнього проекту, а саме концепції розвитку систем теплопостачання об’єктів міста Ніжина, а в подальшому для його реалізації, команді експертів потрібно надати певну інформацію: схеми по мікрорайонам, аналітичні та облікові дані, минулі напрацювання.

У ході обговорень Григорій Миколайович запропонував за активної підтримки ТОВ "НіжинТеплоМережі" сформувати базу даних по теплопостачанню. Маючи досвід з інших міст та деякі напрацювання з отриманих матеріалів та після обстеження 15-ти котелень члени Експертної платформи з енергоефективності зможуть запропонувати схему розвитку тепломереж міста Ніжина.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

02.04.2019