Колегія Управління освіти

20 грудня 2018 року відбулася колегія Управління освіти на базі Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради при Ніжинському державному університеті ім.Миколи Гоголя. Місце проведення було вибране продумано. Не дивлячись на свій юний вік (лише 25!), заклад має свою історію, неповторну та багату своїми досягненнями, традиціями, педагогами, учнями - ліцеїстами і випускниками. Не тільки у нашому місті, а й в області, наш ліцей займає достойне місце: від номінації «Кращий навчальний заклад міста» до першого рейтингового місця в області – номінація «Флагман освіти України». І все це завдяки використанню новітніх технологій у своїй практиці, завдяки прагненню бути сучасними, креативними. Це ще одна риса, яка характерна для цього закладу освіти: це дієве прагнення змінюватися- від директора й заступників (у першу чергу) - до педагогів та ліцеїстів.

На колегії були присутні: начальник Управління освіти Станіслав Крапив’янський, заступник начальника Управління освіти Надія Пономаренко, представники міського методичного кабінету, голова профспілки овітян Володимир Сорокін, ст.викладач кафедри фізики Ніжинського державного університету ім.Миколи Гоголя Олександр Шевчук, доцент кафедри фізики НДУ ім.Миколи Гоголя Віктор Закалюжний, керівники закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти.

Під час роботи колегії заслуховувалися виступи та велася відверта розмова щодо освіти Ніжина в цілому. Так, Ніжинська освіта на високому рівні, але життя вимагає змін... «Той, хто звертаючись до старого, здатний відкривати нове, гідний бути вчителем» (Конфуцій) - саме ці слова повинні бути взяті за основу формування освітніх програм закладів. Це тільки початок розмови, але надалі повинні бути дії заради майбутнього дітей. І попереду повинні бути керівники закладів освіти, з новими ідеями та діями.

По закінченню обговорень начальник Управління освіти Станіслав оголосив Подяки голови Чернігівської ОДА директорам закладів загальної середньої освіти: Володимиру Рибаку, Тетяні Павлюченко, Валентині Градобик та Тетяні Власенко за допомогу жителям м.Ічня та Ічнянського району під час надзвичайної ситуації (евакуація людей з місця проживання у зв’язку з вибухами на складах з боєприпасами на території В/Ч А 1479).

Управління освіти Ніжинської міської ради

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

22.12.2018