Керівники медичних закладів поінформували про стан епідеміологічної ситуації в місті

Сьогодні, 17 травня, на щотижневій оперативній нараді керівники медичних установ прозвітували про стан захворюваності на ГРВІ та COVID-19 за період з 10.05.2021 р. по 16.05.2021 р.

Гендиректор КНП “Ніжинська центральна міська лікарня” Олександр Костирко зазначив, що cитуація із захворюваностю на коронавірус та ГРВІ в місті дещо стабілізувалася. За минулий тиждень на ГРВІ у Ніжині захворіло 81 громадян, коронавірус виявили у 70 осіб, з них - у 4 дітей. До лікарні з коронавірусною хворобою та з підозрою на коронавірус госпіталізовано 30 пацієнтів. Загалом в міськлікарні на стаціонарному лікуванні перебуває 227 пацієнтів, по напрямку COVID - 56 осіб.

Директор КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксана Калініченко повідомила, що на амбулаторному лікуванні перебуває 119 осіб з підтвердженим діагнозом COVID-19. 162 контактні особи перебувають в режимі самоізоляції. За минулий тиждень зменшилась кількість проведених ПЛР-аналізів, мобільною бригадою було відібрано 115 зразків для проведення тестувань методом ПЛР.

Продовжується період щеплення від коронавірусної хвороби. На минулому тижні мобільною бригадою проводилась вакцинація маломобільного населення, провакциновано 29 осіб. На поточному тижні очікується надходження 300 доз монодозної вакцини CoronaVac для проведення ревакцинації – повторного щеплення.

Завідувач Ніжинського міськрайонного відділу ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Юрій Наріжний відмітив, що згідно Постанови про критерії епідемічної небезпеки на даний час в місті спостерігається тенденція на зниження захворюваності на COVID-19.

За минулий тиждень у пологовому будинку народилося 19 дітей, з них: 9 хлопчиків та 10 дівчаток.    

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

17.05.2021