Громадська рада: підведення підсумків, плани на наступний рік

Відбулося чергове засідання громадської ради, останнє у 2016 році. Голова громадської ради, Володимир Дорохін, коротко проаналізував напрацьовані радою результати. Зокрема, за звітний період було проведено установчі збори, на яких прийнято рішення про затвердження кількісного складу Громадської ради нового скликання, затверджено кількісний та персональний склад комітетів Громадської ради та її президію, прийнято Положення «Про громадську раду», надано міській раді пропозиції щодо списку народних та присяжних засідателів Ніжинського міськрайонного суду. Подано пропозиції до стратегічного плану розвитку міста:

– щодо програми екологічного оздоровлення річки Остер;

– про будівництво у м. Ніжині сучасного Палацу Культури;

– про створення у м. Ніжині єдиного освітнього інформаційного простору.

Серед основних завдань на наступний рік можна назвати моніторинг безпеки та створення належних умов пересування пасажирів на залізничному вокзалі м. Ніжина, надання правової допомоги у забезпеченні прав громадян міста Ніжина щодо правового врегулювання статусу «учасник бойових дій» (у зоні АТО), моніторинг проблематики з питань підліткової злочинності та захисту прав дітей на адміністративній території громади м. Ніжина, сприяння дослідженню джерел забруднення річки Остер та участі в реалізації програми по її екологічному оздоровленню, сприяння створенню соціальної аптеки та відкриття аптечних кіосків при центрах сімейної медицини, в тих районах, де поблизу немає аптек та ін.

Також у роботі громадської ради прийняла участь депутат обласної ради Ковтун Алла Юріївна. Алла Юріївна прозвітувала за свою роботу у 2016 році, навела конкретні приклади підтримки та допомоги громадянам, які до неї зверталися, а також поділилася планами на 2017 рік.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій із громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

26.12.2016