Доручення, звернення, меморандуми

14 квітня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю.

Головуючий засідання Олег Вікторович Щербак подав на затвердження членів комісії наступний порядок денний:

1. Про внесення змін до Додатку 33 рішення міської ради від 26 грудня 2016 року №8-19/2016.

2. Різне:

2.1. Про звітування Чернишова Г. Г., начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення щодо передачі в оперативне управління виконавчого комітету Ніжинської міської ради планшета SamsungGalaxy.

2.2. Про імовірність перенесення зупинки на площі Франка.

2.3. Про розгляд міським головою протокольного доручення постійної депутатської комісії міської ради з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова, зв’язків з громадськістю від 24.03.2017 р. та 31.03.2017 р.

2.4. Про відповідь на звернення від постійної депутатської комісії міської ради з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова, зв’язків з громадськістю до управління захисту економіки в Чернігівській області щодо законності переходу права власності на культові споруди, що розташовані на території м. Ніжина.

2.5. Про розгляд заяви громадянки Нещерет Н. І. щодо роботи грального закладу «Лото маркет».

2.6. Про виконання протокольного доручення КП «Оренда комунального майна» від постійної депутатської комісії міської ради з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова, зв’язків з громадськістю щодо обстеження нежитлової будівлі за адресою: м. Ніжин, вул. Шекерогринівська, 88.

2.7. Про розгляд меморандуму про співпрацю Ніжинської міської ради та Всеукраїнської громадської організації «Інститут бюджету та соціально-економічних досліджень».

2.8. Про розгляд меморандуму про партнерство щодо запровадження систем енергетичного менеджменту для підвищення енергетичної ефективності будівель бюджетних установ.

По двох останніх питаннях доповідав начальник відділу інвестиційної діяльності та розвитку інфраструктури Денис Ворона.

Нагадаємо, що у січні 2017 року Ніжин взяв участь у конкурсному відбору для участі у проекті «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ - II) впровадження» (компонент щодо бюджету участі). Сам же проект, який реалізує Інститут бюджету та соціально-економічних досліджень за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), діє 1 жовтня 2011 року.

Мета проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ- II) впровадження» полягає у підвищенні результативності та прозорості використання бюджетних коштів шляхом запровадження програмно-цільового методу складання та виконання місцевих бюджетів, участі у впровадженні громадського бюджету; покращенні обізнаності громадськості щодо процесу державного бюджетування, доходів і видатків шляхом підготовки та оприлюднення періодичних видань на щомісячній, квартальній та річній основі, тощо.

Допомогу у запровадженні бюджету участі, включаючи систему «Громадський Проект», вже отримали: столиця - Київ, міста-обласні центри: Дніпро, Житомир, Львів, Рівне, Тернопіль, Чернівці, Хмельницький та міста: Баранівка, Бердянськ, Вільногірськ, Жовті Води, Краматорськ, Мелітополь, Охтирка, Ромни.

За результатами проведеного конкурсу, Ніжин потрапив у перелік міст, які є учасниками проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ- II) впровадження» (детальніша інформація за посиланням: http://www.ibser.org.ua/gromadskyy-proekt), і підписання меморандуму із Всеукраїнською громадською організацією «Інститут бюджету та соціально-економічних досліджень» є обов’язковим кроком для подальшої плідної співпраці.

Меморандум про партнерство щодо запровадження систем енергетичного менеджменту для підвищення енергетичної ефективності будівель бюджетних установ укладається між Ніжинською міською радою та Державним агенством з енергоефективності та енергозбереження України. Метою співробітництва є об’єднання та координація зусиль сторін щодо здійснення низки (місцевих) управлінських рішень для досягнення максимально ефективного використання енергоносіїв бюджетними установами, що фінансуються з місцевих бюджетів та зниження енерговитрат, що дозволить впровадити системи енергоменеджменту на підставі системного підходу та створити належні стимули, не збільшуючи при цьому видатки з бюджету.

Відповідно до Меморандуму, - Ніжинська міська рада бере на себе зобов’язання:

розробити та внести на сесію проект рішення «Про затвердження положення про впровадження системи енергоменеджменту в бюджетній сфері міста»;

затвердити:

- зміни до положення про відділ інвестиційнї діяльності та розвитку інфраструктури;

- посадові інструкції осіб, на які покладені обов’язки енергоменеджерів;

- порядок документування енергоспоживання та документообігу на всіх рівнях управління від рядового об’єкта до міста в цілому;

- положення щодо використання зекономлених, в результаті реалізації енергоменеджменту, коштів бюджетними установами для оцінки результатів та заохочення осіб, що функціонально задіяні в системі енергоменеджменту;

- та ін.

Після детального обговорення меморандумів, - члени комісії рекомендували їх до розгляду на черговому пленарному засіданні міської ради.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Ніжинської міської ради

14.04.2017