Дорогі ніжинці! Шановні освітяни, любі наші школярі та студенти!

Щиро вітаю вас з Днем знань та початком нового навчального року!

У цей день розпочинається дорога у майбутнє кожної людини, старт новим справам та планам, підкорення нових вершин у світі знань.

Особливим і важливим перший дзвоник  є для першокласників, які вперше ступають на цікаву, незвідану та захоплюючу шкільну стежину. Сьогодні вперше сядуть за парти і помандрують країною знань 741 першокласник нашої громади.

Не менш важливий цей день і для майбутніх випускників, яким цього року доведеться обирати свій професійний напрямок в житті. Нехай цей навчальний рік буде для вас радісним та плідним. Досягайте високих вершин у навчанні, ростіть здоровими і допитливими.

Студентам, для яких також розпочинається навчальний рік, бажаю завжди залишатись небайдужими та мати активну життєву позицію, адже від цього залежить майбутнє не тільки Ніжина, а й країни в цілому.

У День знань також хочу висловити особливу подяку педагогам. Ваша професія шляхетна і надзвичайно важлива. Адже вам довірено найбільше багатство нашої країни – діти. Незважаючи на все, ви гідно виконуєте свою місію – виховуєте майбутнє покоління українців. Нехай знання та навички, отримані в новому навчальному році вашими вихованцями, стануть гідною основою для нового покоління ніжинців! Щороку ми з гордістю відзначаємо все більше переможців Всеукраїнських олімпіад та конкурсів. Переконаний, що і в цьому навчальному році наші школярі будуть, як завжди, в числі перших і кращих. Дякую за вашу щоденну самовіддану працю та розуміння. Від усієї громади дякую освітянам за підготовку навчальних закладів міста до нового навчального року.

Найщиріші вітання батькам, бабусям та дідусям студентів та учнів. Ваші діти та внуки своїм навчанням прославлятимуть Ніжин та нашу державу! Адже наші діти – це найголовніший скарб України, наша гордість і віра у майбутнє.

Бажаю всім мирного неба, міцного  здоров’я,  творчої наснаги, оптимізму та впевненості у власних силах. Зі святом! 

З повагою, міський голова Олександр Кодола

01.09.2021