День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС щорічно відзначається в Україні 14 грудня - у день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС. Офіційно цей день встановлений указом Президента України «Про День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС» від 10 листопада 2006 року № 945/2006.

Надання державного статусу Дню ліквідатора ще раз нагадує суспільству про проблеми ліквідаторів – чорнобильців, людей які врятували майбутнє для своїх нащадків та віддали свої життя і здоров’я заради спасіння нашої землі.

Сьогодні завдяки мужності і жертовності тисяч ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС ми маємо надії на мирне небо і відродження життя в зоні відчудження. Наслідки техногенної аварії, були б ще жахливішими, якби не мужність і жертовність багатьох ніжинців, які вже у перші дні страшного лиха прибули на Чорнобильську АЕС і вступили у бій з невидимим ворогом – радіацією.

На урочистому мітингу біля пам’ятного знаку «Дзвони Чорнобиля» міська влада, депутати міської ради, керівники комунальних установ, начальники управлінь та громадськість міста привітали наших земляків-чорнобильців зі святом, вшанували пам'ять померлих ліквідаторів квітами та хвилиною мовчання.

За активну життєву позицію, мужність і героїзм, вагомий особистий внесок у справу захисту українського народу від наслідків найбільшої техногенної катастрофи сучасності та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, було також нагороджено Грамотами виконавчого комітету Ніжинської міської ради членів Ніжинської міської організації «Союз. Чорнобиль. Україна».

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій із громадськістю

виконавчого комітету Ніжинської міської ради

14.12.2016