День Незалежності

Цьогоріч ми святкуємо вже 27-у річницю Незалежності нашої держави.

24 серпня біля пам’ятного знаку «Герої не вмирають» відбулися урочистості з нагоди свята, в яких взяли участь міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, заступник міського голови Сергій Дзюба, депутати Ніжинської міської ради, керівники відділів, структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради, керівники комунальних підприємств, управлінь, установ та організацій міста, ветерани АТО та їх сім’ї та громадськість.

Державна незалежність відкрила унікальні можливості для економічного зростання, духовного розвитку та культурної розбудови нашої країни. За роки незалежності виросло покоління, для якого слова «свобода», «право вибору», «демократичні цінності» – це не просто правові терміни, а спосіб життя. Наша держава зростає, відкриває для себе нові можливості та перспективи. Запорука державотворчого успіху - суспільна злагода, творче єднання зусиль всіх громадян вільної та незалежної України.

На початку святкового заходу священнослужителі міста відслужили літію по загиблим.

Вітаючи ніжинців з величним державним святом Анатолій Валерійович наголосив, що нам завжди потрібно пам’ятати, що змінити світ можливо тільки почавши із себе, саме це розуміння є запорукою того, що ми з вами, кожен з нас зробить країну кращою, бо сьогодні незалежність - це справжнє випробовування для всього українського народу. А також побажав миру, добробуту, взаємної поваги, родинного щастя в нашій прекрасній державі.

Святкування продовжились урочистою церемонією нагородження Почесними грамотами, грамотами та подяками виконавчого комітету Ніжинської міської ради та від Народного Депутата України Олександра Кодоли з нагоди відзначення 27-річниці незалежності України.

Після святкового нагородження присутні вшанували хвилиною мовчання всіх тих, хто віддав життя за незалежність, ведучий заходу зачитав поіменно кожного героя Небесної сотні, учасника АТО, які віддали свої життя за те, щоб змінити хід історії нашої держави й дати українській нації шанс на гідне майбутнє.

Керівництво міста разом з громадськістю поклали квіти до пам’ятного знаку «Герої не вмирають» та виконали повний текс Державного Гімну України наживо.

По завершенню урочистостей відбулась чудова літературно-музична композиція, яка залишила неповторні враження у присутніх. Перед ніжинцями та гостями міста виступили найкращі творчі колективита солісти Ніжинського міського Будинку культури.

Складовою частиною урочистостей також стала концертна програма духового оркестру «Ніжинські сурми» Ніжинської дитячої музичної школи, духового оркестру Ніжинського коледжу культури і мистецтв імені М.Заньковецької у сквері М. Заньковецької та виставка художників Ніжинської гільдії митців «Кольорова палітра свободи» на вул. Шевченка, 21ж (напроти будівлі ліцею) та спортивні змагання на стадіоні «Спартак».

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення

та комунікацій з громадськістю

24.08.2018