«Чернігівщина туристична: вибір року-2018»

Завершився обласний конкурс «Чернігівщина туристична: вибір року-2018», мета якого популяризація туристичного потенціалу та відзначення досягнень представників туристичної сфери у розвитку в’їзного та внутрішнього туризму регіону. Конкурс проводився у три етапи: І етап-оголошення конкурсу та онлайн-голосування, ІІ - оцінювання учасників експертною радою та підбиття підсумків, ІІІ - фінал конкурсу-урочиста церемонія - відзначення переможців та призерів.

Активну участь у вище окресленому заході взяли і представники м. Ніжина:

- у номінації «Музейний заклад» брали участь два ніжинські музеї - Ніжинський краєзнавчий музей імені Івана Спаського та Народний музей українського старовинного костюму та побуту Ніжинської дитячої хореографічної школи. До речі, Ніжин - єдине місто, представлене відразу 2 музейними закладами;

- у номінації «Фахівець туристичного супроводу» у конкурсі приймала участь Руденко Лілія Михайлівна, завідувач відділу Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського «Поштова станція».

Урочиста церемонія нагородження відбулася 7 грудня 2018 року в обласному музично-драматичному театрі. Ініціатором заходу став Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації. Під час урочистої церемонії переможці в кожній номінації одержали дипломи, цінні сертифікати від організаторів та спонсорів та цілу купу позитивних емоцій.

Ніжинський краєзнавчий музей імені Івана Спаського та Руденко Лілія Михайлівна одержали дипломи лауреатів конкурсу та подарунки, як переможці першого етапу конкурсу (онлайн-голосування). Народний музей українського старовинного костюму та побуту Ніжинської дитячої хореографічної школи відзначено дипломом учасника.

За інформацією управління культури і туризму Ніжинської міської ради

12.12.2018