Чергове засідання виконавчого комітету

На початку засідання головуючий Григорій Миколайович Олійник оголосив члену виконавчого комітету Прокопенку Віталію Олександровичу за активну громадську позицію, вагомий особистий внесок у розбудову місцевого самоврядування в місті Ніжині та з нагоди Дня народження Подяку міського голови та побажав міцного здоров’я, натхнення та завзяття.

Порядок денний засідання включав п’ять проектів рішень та «Різне».

- Про надання дозволу мешканці міста Іванюк Світлані Миколаївні на виготовлення проектно-кошторисної документації для встановлення газової колонки;

- Про відшкодування коштів перевізникам за пільгове перевезення окремих категорій громадян автомобільним транспортом загального користування в місті Ніжині;

- Про затвердження акта комісії з підготовки до розгляду земельних спорів на території міста Ніжина ( вул. Тургенєва);

- Про розгляд матеріалів комісії з питань захисту прав дитини;

- Про надання матеріальної допомоги.

У «Різному» начальник сектору з питань кадрової політики відділу юридично-кадрової політики Ольга Віталівна Чепуль озвучила подання командира Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту Державної служби України з надзвичайних ситуацій Івана Коробки на оголошення Подяки голови Чернігівської обласної адміністрації заступнику командира авіаційної ескадрильної спеціального призначення Бомберу Вадиму Ігоровичу та заступнику командира авіаційної ескадрильї спеціального призначення на вертольотах з інженерно-авіаційної служби Самелюку Роману Петровичу. Майор служби цивільного захисту Роман Самелюк за період проходження служби зарекомендував себе дисциплінованим, грамотним та ініціативним керівником. Постійно підвищував свій професійний рівень. В складних обставинах діяв впевнено, не зупинявся перед труднощами. Вадим Бомбер за період льотної роботи освоїв літаки Л-39, Іл-75МД, Ан-26, Ан-30. Має загальний наліт 789 годин 20 хвилин, з них вночі 176 годин 47 хвилин.

Також у «Різному» заступник міського голови Сергій Осадчий зачитав зареєстровану електронну петицію щодо збільшення вартості проїзду у громадському транспорті. Голова постійної комісії міської ради з майнових та житлово-комунальних питань, транспорту, зв’язку та охорони навколишнього середовища Володимир Башинський по цьому зазначив: «Питання збільшення вартості перевезень досить детально та виважено не однократно розглядалося на майновій комісії. Двічі обговорювалось на громадських слухань. І висновок один – 4,50 грн – це економічно-обгрунтований тариф. Давайте всі наші зусилля громадськості направимо на організацію та контроль за культурою та графіком руху перевезень. Якщо хтось хоче дестабілізувати ситуацію, він має розуміти, що це шлях в нікуди». Головуючий засідання, перший заступник міського голови Григорій Олійник додав: «У Ніжині маршрутна мережа – на високому рівні. І зараз ми поставили перед собою завдання організацію маршруту, який би дозволив доїхати до будь-якої точки міста одним транспортом без «пересадок»».

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

25.05.2017